ΛΟΥΤΡΑΚΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου: Kαταστροφικά τα δίχτυα των παράκτιων ψαράδων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος αυτοδυτών Λουτρακίου για το νεκρό δελφίνι.

Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου με τον όμιλο μας (Όμιλος αυτοδυτών Λουτρακίου) και με συντονισμένες προσπάθειες με το Λιμενικό σώμα και το Ερευνητικό κέντρο της Εταιρείας προστασίας και περίθαλψης κοιτωδών «Αρίων» καταφέραμε να ανελκύσουμε το δελφίνι που είχε πιαστεί σε δίχτυα σε βάθος 18 μέτρων μπροστά στην παραλία της πόλης μας. Παρόλες τις προσπάθειες μας το κήτος αφού απελευθερώθηκε από τα δίχτυα ανελκύστηκε νεκρό από πνιγμό.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Είχε μήκος 1,96 ήταν θηλυκό και δεν υπήρχαν σημάδια από χτύπημα η άλλο στο σώμα του. Σε όλη την διάρκεια της δράσης το ταίρι του παρατηρούσε από απόσταση την εξέλιξη ενώ παραμένει ακόμη στην περιοχή. Αυτήν την εποχή οι οικογένειες των δελφινιών που κολυμπούν στην θάλασσα μας βγαίνουν προς τα έξω λόγο της ύπαρξης τροφής σε ψιλό ψάρι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εκεί συναντούν όμως τα δίχτυα των παράκτιων ψαράδων με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Οι δυο οικογένειες δελφινιών της θάλασσας του Λουτρακίου ζητούν την προστασία μας.

Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το Ερευνητικό κέντρο της Εταιρείας προστασίας και περίθαλψης κοιτωδών «Αρίων»

20/3/2021-Νεαρό ρινοδέλφινο μπλέχτηκε σε αφρόδιχτο στο Λουτράκι(EL/EN) Το μεσημέρι ειδοποιήθηκε ο ARION από το λιμεναρχείο Λουτρακίου ότι εθεάθη από κατοίκους ένα δελφίνι μπλεγμένο σε δίχτυα. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν δύτες από τον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου και ο κτηνίατρος του δικτύου Κτηνιάτρων του ΑΡΙΩΝ κος Γιάννης Λέκκας οι οποίοι μετέβησαν επιτόπου για τον απεγκλωβισμό του. Οι ενέργειες όμως, απέβησαν άκαρπες επειδή το δελφίνι βρέθηκε στον πυθμένα χωρίς αισθήσεις. Ως θηλαστικό είδος αναπνέει με πνεύμονες και για αυτό εάν δεν μπορέσει να αναπνεύσει οξυγόνο μέσα σε 5-10 λεπτά τότε θα πνιγεί. Το δελφίνι ήταν ρινοδέλφινο (Tursiops truncatus) που συχνάζει στη περιοχή και ήταν υγιέστατο και νεαρό σε ηλικία. Χρειάζονται προσοχή που τοποθετούνται και που εγκαταλείπονται τα αφρόδιχτα γιατί μπορεί να προκαλέσουν τον θάνατο της θαλάσσιας πανίδας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το λιμεναρχείο Λουτρακίου, τους δύτες Χρήστο Μπάρλα, Νίκο Μπαουράκη και Γιώργο Παύλου από τον Όμιλο αυτοδυτών Λουτρακίου/Loutráki dive club καθώς και τον κτηνίατρο μας Γιάννη Λέκκα οι οποίοι συνέδραμαν στο περιστατικό.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button