ΕΛΛΑΔΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι κινηματογράφοι κλείνουν κι ο ιός «αποφασίζει» για το πότε θα ανοίξουν και πάλι

Οι νέες ταινίες που θα έκαναν πρεμιέρα το φθινόπωρο, για την ώρα, μένουν στο ράφι… Οι θερινοί κινηματογράφοι κλείνουν και ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα ανοίξουν μέσα στον χειμώνα

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της Covid 19 έχει πλήξει ανεπανόρθωτα, χωρίς δόση υπερβολής, τον χώρο του κινηματογράφου. Από τη Δευτέρα εφαρμόζονται νέα αυστηρά μέτρα στην Αττική, όπου και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, καθημερινά και ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναστολή λειτουργίας κλειστών αιθουσών προβολής ταινιών για 14 μέρες.

Γίνεται κατανοητό ότι, οι χειμερινοί κινηματογράφοι σταματούν τις προβολές τους από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, και θα ανοίξουν αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, διαφορετικά δεν θα μας εκπλήξει το γεγονός να μην ανοίξουν καθόλου κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.  Η πορεία της πανδημίας, που εξελίσσεται αρνητικά, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση όσων εμπλέκονται επιχειρηματικά με τον κλάδο ιδιοκτήτες αιθουσών και διανομείς.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο των χειμερινών κινηματογραφικών αιθουσών, τo 26o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα άρχιζε τις προβολές του την Τετάρτη 23 του Σεπτέμβρη, προσαρμόστηκε στα νέα μέτρα και ανακοίνωσε πως το φεστιβάλ… μετακομίζει σε θερινά σινεμά: Ριβιέρα, Λαΐς, Στέλλα και Τριανόν, Αίγλη Ζαππείου, Άνεσις και Cine Αθηναία. Φυσικά «Ιανού» και γενικά καιρού επιτρέποντος…

https://www.facebook.com/AthensFilmFestival/photos/a.143295046554/10157214045056555/?type=3

Το ίδιο συμβαίνει και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και το φανατικό κοινό του κινηματογράφου αγωνιά για το μέλλον. Ταινίες που περίμεναν να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον οι λάτρεις της 7ης Τέχνης, για την ώρα θα μείνουν στο ράφι.

Πηγή: ethnos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button