ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για άνω των 60 – Πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα στους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόστιμο 100 ευρώ σε άνω των 60 κάθε μήνα μέσω της ΑΑΔΕ σε όλους τους ανεμβολίαστους

Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα το πρόστιμο θα έρθει μέσω της ΑΑΔΕ καθώς θα υπάρξει διασταύρωση.

Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για άνω των 60 ετών. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η πιο ευάλωτη και παίρνει αυτό το μέτρο για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του συνόλου.

Παράλληλα, τα πρόστιμα που θα πληρωθούν από τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 θα μπαίνουν σε ένα «κουμπαρά» για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αλλά είναι βαρύτερη η ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους ευάλωτους. Θα σωθούν ζωές με αυτή την απόφαση. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά. «Από τους 580.000 ανεμβολιάστους άνω των 60 ετών, μόνο 60.000 εμβολιάστηκαν τους τελευταίους μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και είπε πως «αυτοί οι πολίτες πρέπει πρώτοι να προστατευθούν γιατί είναι αυτοί που αργούν πρώτοι να πάνε στο νοσοκομείο επιβαρύνοντας την κατάστασή τους», είπε.

Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια περί lockdown, λέγοντας πως «η πολιτική μας τουλάχιστον ως προς τους εμβολιασμούς φαίνεται να αποδίδει. Τρεις στους 4 Έλληνες άνω των 12 ετών επέλεξαν να θωρακιστούν με το εμβόλιο».«Πάμε καλύτερα, αλλά όχι όσο πρέπει και όχι όσο θέλουμε», είπε.

Self test για όλους ενόψει Χριστουγέννων

«Ταυτόχρονα, ενόψει των γιορτών, η πολιτεία προχωρά σε ένα συμπληρωματικό μέτρο. Από 6/12 ως 12/12 θα διαθέσει δωρεάν ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, προκειμένου να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί. Η ίδια άσκηση από 3 ως 7 Ιανουαρίου, για να δούμε την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια των εορτών Έχουμε εξασφαλίσει και 20 εκατομμύρια self test για τα σχολεία μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, για την διάθεση self test στο σύνολο του πληθυσμού.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Back to top button