ΔΙΕΘΝΗ

Ο αληθινός Ντάμπο: Η πραγματική ιστορία του αλκοολικού και κακοποιημένου ελέφαντα με το τραγικό τέλος

Ντάμπο το ελεφαντάκι – Η αληθινή ιστορία: Πρόκειται για το πιο διάσημο ζώο του 19ου αιώνα

Ο αφρικανικός ελέφαντας με τους εκατομμύρια επισκέπτες στο Λονδίνο και το αμερικανικό τσίρκο. Μάλιστα, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τον «Ντάμπο» της Disney.

Το 1862 σε ηλικία δύο ετών έχασε τη μητέρα του από λαθροθήρες, που τη σκότωσαν μπροστά στα μάτια του για τους χαυλιόδοντές της. Έπειτα, πήγε στο Παρίσι. Εκεί πήρε το όνομα, Τζάμπο.

Ήταν δυστυχισμένος και περιορισμένος σε ένα κλουβί. Στη συνέχεθια πουλήθηκε στο αμερικανικό τσίρκο PT Barnum για 2.000 δολάρια. Εκεί τον πότιζαν με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ για να είναι ήρεμος.

Όσα ανέφερε ο Ρίτσαρντ Τόμας για την έρευνα του για τον Τζάμπο

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, ανέφερε «Έφερε πολλά ίχνη τραυματισμών που σχετίζονται με το στρες. Πρέπει να ήταν απίστευτα οδυνηρό γι’ αυτόν, αλλά ίσως αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιούσαν. Είδαμε διάφορες αλλαγές στα οστά που δεν θα περιμέναμε σ’ έναν ελέφαντα της ηλικίας του. Ο Τζάμπο ήταν μόλις 24 ετών».

Η ήρεμη συμπεριφορά του Τζάμπο δεν είχε σχέση με τα τρομακτικά ξεσπάσματα οργής του τις νύχτες. Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο βρήκε στοιχεία παραμορφωμένων δοντιών, καθώς τα πρώτα του δεν είχαν πέσει με αποτέλεσμα τα καινούρια από κάτω να φυτρώσουν στραβά και να του προξενούν φρικτούς πόνους.

Μία άλλη επιστήμονας ανέφερε πως η κακή κατάσταση των δοντιών του οφείλονταν και στο ότι δεν κατανάλωνε τις κατάλληλες τροφές. Όντως, μετά το θάνατο του, το στομάχι του ήταν γεμάτο με κέρματα, σφυρίχτρες, κλειδιά και πριτσίνια. Μάλιστα, βρέθηκε μέσο της διατροφής του πως είχε έντονο στρες.

Τον Σεπτέμβριο του 1885 το τσίρκο του Barnum πήγε στον Καναδά. Ο Τζάμπο έπασχε από μια μυστηριώδη ασθένεια που του προκαλούσε απώλεια βάρους. Μετά από μία παράσταση, ο Τζάμπο κι ένας μικρός ελέφαντας, ο Τομ Θαμπ επέστρεφαν στο βαγόνι τους. Όταν διέσχιζαν τις ράγες εμφανίστηκε ξαφνικά μια εμπορική αμαξοστοιχία να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος τους.

Ο Μπάρνουμ υποστήριξε ότι ο Τζάμπο θυσιάστηκε τρέχοντας προς το τρένο για να σώσει το φίλο του, τον Τομ Θαμπ. Όμως, από φωτογραφίες συμπεραίνεται πως το τρένο έπεσε πάνω στο άτυχο ζώο από την πίσω πλευρά. Ο ντάμπο το ελεφαντάκι ή Τζάμπο, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Πρόκειται για το τραγικό φινάλε από μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία.

πηγή: filoitexnisfilosofias.com

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button