ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Netflix: Με αυτό τον τρόπο «κόβει» το login σε πολλούς χρήστες με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης

Το Netflix προσπαθεί να βρει τρόπους για να μειώσει το φαινόμενο του διαμοιρασμού κωδικών λογαριασμού και ήδη ξεκίνησε τις δοκιμές σε Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία

Τo ότι το NETFLIX αναζητά εδώ και αρκετό καιρό τρόπους να μειώσει το αρκετά έντονο φαινόμενο του διαμοιρασμού κωδικών λογαριασμού είναι γνωστό. Είναι δε και ένα από τα χαρακτηριστικά που βοήθησαν την πλατφόρμα να γίνει δημοφιλής. Ωστόσο, με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που έδειξαν απώλειες συνδρομητών για πρώτη φορά, αλλά και την έλευση ανταγωνιστών σε νέες αγορές, ίσως έπρεπε να βρεθεί μια οριστική λύση. Κάτι που μάλλον έχει γίνει.

Όπως σημειώνει νεότερο ρεπορτάζ του Bloomberg, σε κάποιες αγορές του πλανήτη το Netflix υλοποίησε ένα νέο σχέδιο για να περιορίσει το φαινόμενο με μια απλή διαδικασία. Ο χρήστης μπορεί να συνδέεται μέσα από το σπίτι του με όσες συσκευές επιθυμεί και μέσα από το προφίλ του. Στην περίπτωση που ταξιδεύει, δε, μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του από κινητό, tablet ή κάποια άλλη φορητή συσκευή.

Ωστόσο, αν πάει να συνδεθεί από μια διαφορετική τοποθεσία σε σταθερή συσκευή για πάνω από 2 εβδομάδες, θα του ζητηθεί να πληρώσει ένα εξτρά ποσό. Ουσιαστικά, το Netflix θα δημιουργήσει σε κάθε λογαριασμό ένα «σπίτι», όπου και υπάγονται όλες οι συσκευές μιας οικογένειας. Αν ο χρήστης θέλει να έχει ένα δεύτερο «σπίτι» για να συνδέονται άλλοι με το λογαριασμό του ενώ βρίσκονται αλλού, θα πρέπει να πληρώνει ένα έξτρα αντίτιμο.

Netflix: Σε ποιες χώρες γίνονται οι δοκιμές

Στην παρούσα φάση η δοκιμή γίνεται σε Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία και κάθε έξτρα «σπίτι» κοστίζει περί τα 2-3 δολάρια Αμερικής. Αν είστε πχ. σε επαγγελματικό ταξίδι και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για πάνω από 2 εβδομάδες, θα χρειαστεί να αγοράσετε αυτό το έξτρα πακέτο. Το Netflix αντιλαμβάνεται το αν οι χρήστες βρίσκονται στον ίδιο χώρο, κυρίως μέσω της IP και της γενικότερης δραστηριότητας του λογαριασμού.

Ταυτόχρονα, θα δίνει στον χρήστη μια πλήρη ενημέρωση για τις συσκευές που είναι συνδεμένες στο account του, έτσι ώστε αν θελήσει να τις μπλοκάρει. Στο βασικό πλάνο συνδρομή του Netflix θα υποστηρίζεται η προσθήκη ενός ακόμη σπιτιού, στο standard πλάνο θα υποστηρίζεται η προσθήκη δύο ακόμη σπιτιών, ενώ τα πιο ακριβά πακέτα (Premium) θα μπορούν να προσθέσουν έως και τρία.

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες δοκιμές από την υπηρεσία, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι αυτή θα είναι η τελική λύση που θα εφαρμοστεί για όλες τις αγορές του πλανήτη. Είναι η πιο «δίκαιη» και θα ενοχλήσει λιγότερο τους συνδρομητές της υπηρεσίας. Το πως θα αντιδράσουν, βέβαια, είναι άλλο θέμα, μιας και η επέκταση του Disney+ σε νέες αγορές έχει δώσει άλλο αέρα στην υπηρεσία, ενώ και το HBO Max θα κάνει στο άμεσο μέλλον το άνοιγμά του σε περισσότερες χώρες.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button