ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Netflix: Καταργείται το ‘Τυπικό’ πακέτο του χωρίς διαφημίσεις

Για αρχή στις χώρες του εξωτερικού

Εδώ και καιρό το Netflix είχε αρχίσει να εμποδίζει τους χρήστες που επιστρέφουν ή κάνουν νέες συνδρομές να επιλέγουν το ‘Τυπικό’ πακέτο, στις χώρες που υπήρχε το εισαγωγικό πακέτο με τις διαφημίσεις. Στην Ελλάδα το πακέτο αυτό κοστίζει 10,99€/μήνα, ενώ υπάρχει και το ‘Αρχικό’ πακέτο των 7,99€/μήνα, με περισσότερους περιορισμούς.

Τώρα, θέλοντας να στρέψει όσους περισσότερους χρήστες γίνεται στο ακριβότερο πακέτο του, το Netflix ανακοίνωσε πως θα καταργήσει εντελώς το μεσαίο ‘Τυπικό’ πακέτο. Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει στην Αμερική και στον Καναδά και έπειτα θα επεκταθεί σε άλλες χώρες που έχουν το εισαγωγικό πακέτο με διαφημίσεις.

Στην Ελλάδα η αλλαγή δε θα μας επηρεάσει αρχικά, κάτι που όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει μελλοντικά.

Στο εξωτερικό δηλαδή, το κόστος είναι σα να ανεβαίνει από τα $11.99 στα $15.49 ανά μήνα, αν κάποιος δε θέλει να βλέπει διαφημίσεις. Ειδάλλως, θα υπάρχει το πακέτο των $6.99, με διαφημίσεις να διακόπτουν το περιεχόμενο ή το Premium πακέτο των $22.99.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, με τα στελέχη της να δηλώνουν:

Το τέταρτο τρίμηνο του 23, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο πριν από αυτό, τα μέλη του προγράμματος με τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 70%, χάρη στις βελτιώσεις των όσων προσφέρουμε (όπως για παράδειγμα οι λήψεις) και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Basic για τα νέα και τα επανερχόμενα μέλη στις αγορές που υπάρχει το πακέτο των διαφημίσεων.

Το πρόγραμμα με τις διαφημίσεις αντιπροσωπεύει πλέον το 40% όλων των εγγεγραμμένων μελών του Netflix στις διαφημιστικές μας αγορές. Έτσι, σκοπεύουμε να αποσύρουμε εντελώς το βασικό μας πακέτο σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, ξεκινώντας με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας από εκεί.

πηγή: unboxholics.com

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button