ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απειλές Ερντογάν σε Ελλάδα: «Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά» – Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας – Η απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ

Για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας καλώντας της να κοιτάξει την ιστορία της.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση από τη Σαμψούντα έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στέλνουν όπλα στην Ελλάδα.

«Αυτή η νεολαία πέτυχε τη νίκη στον εθνικό αγώνα πριν από 1 αιώνα και έριξε τον εχθρό στη θάλασσα. Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Αυτή η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί;

Εσύ Έλληνα για κοίτα την ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ, βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη! Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη!

Δεν μας αφορά αν εισβάλετε στα νησιά κτλ. Όταν έρθει η στιγμή, η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, λέμε, ”Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’‘», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Ερντογάν

Αυστηρή ανακοίνωση με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών από Τούρκους αξιωματούχους, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά αναφέρει:

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button