ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό του Μαρακές την ώρα του μεγάλου σεισμού – Είχαν εμφανιστεί και στην Τουρκία

Περίεργα φώτα έκαναν την εμφάνισή τους λίγα δευτερόλεπτα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού στο Μαρόκο

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλά βίντεο που δείχνουν κάποιες παράξενες μπλε λάμψεις στον ουρανό την ώρα που στο Μαρόκο σημειώθηκε ο φονικός σεισμός των 7 Ρίχτερ.

Τα βίντεο είναι από την περιοχή του Μαρακές, ωστόσο όπως επισημαίνει η Jerusalem Post δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιες λάμψεις πριν από σεισμό.

Αντίστοιχα βίντεο είχαν κάνει την εμφάνισή τους και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 45.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μια από τις θεωρίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θέλουν οι λάμψεις αυτές να οφείλονται – με κάποιον άγνωστο τρόπο – στην τεκτονική πίεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι πρώτες λάμψεις κατεγράφησαν το 1965 πριν από μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας, ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο θεωρίες. Δεν εμφανίζονται πάντα αλλά όταν αυτό συμβαίνει συνήθως είναι κοντά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

Το δεύτερο βίντεο είναι από τις λάμψεις στην Τουρκία: 

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button