ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: “Λουκέτο” μέχρι την Παρασκευή σε «Nammos» και «Scorpios» λόγω κορωνοϊού

Συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, που επιβεβαιώνουν πηγές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε 70 τεστ στο «Nammos» και δύο σε 125 τεστ στο «Scorpios»

Για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους με σχεδιασμό της ομάδας της ΓΓΠΠ και με την προσωπική επιμέλεια του Νίκου Χαρδαλιά, μιλούσαν τα ρεπορτάζ του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Και επιβεβαιώθηκαν μια και σε κλίμα μυστικότητας και με ειδική πτήση όπως επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας “επισκέφθηκαν” το προηγούμενο Σάββατο τα δύο πασίγνωστα bar – restaurant στη Μύκονο, και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους. Δύο 24ωρα αργότερα και μετά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός «χτυπάει κόκκινο» παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Με την απόφαση (ΑΔΑ ΡΩ1Χ46ΜΤΛΒ-Ζ4Ψ) που μόλις αναρτήθηκε στην Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα εν λόγω bar-restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. 

Στην ΓΓΠΠ επικρατεί μεν συναγερμός, αλλά αρνούνται να ανακοινώσουν επισήμως τον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εξαντλητική ιχνηλάτηση τους. Πληροφορίες του protothema.gr, τις οποίες επιβεβαιώνουν πηγές του ΕΟΔΥ, κάνουν λόγο για 11 κρούσματα σε 70 τεστ στο «Nammos» και άλλα δύο μεταξύ των 125 τεστ σε εργαζομένους στο «Scorpios».

Τελικά η επίσημη επίσκεψη Χαρδαλιά σήμερα το πρωί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σαρωτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν έχοντας στο στόχαστρο τις περιοχές με μεγάλα επιδημιολογικά φορτία.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button