ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Μπάρλας Χρήστος: Το όραμα μου για τον τόπο μου

“Στην Ευρώπη του 2023 οι λύσεις στα προβλήματα των Δημοτικών ενοτήτων δίνονται από τους πολίτες που διαβιούν σε αυτές-βιώνοντάς τα καθημερινά- μέ όχημα υλοποίησης,τους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους τους σε ρόλο εγγυητών μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, χωρίς φυλετικές διακρίσεις,κοινωνικούς αποκλεισμούς και τοπικιστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ήρθε η ώρα ο ιστορικός Δήμος μας χαρισματικά τοποθετημένος στο δυτικό άκρο του Αττικού πεδίου και στην “πόρτα εισόδου “της Πελοποννήσου,ευλογημένος από φυσικές ομορφιές και ιστορικά σημεία,να βρει τον βηματισμό του στο μέλλον,σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και νέων τεχνολογικών δεδομένων όπου ο σύγχρονος ρόλος του ενεργού πολίτη, αποτελεί πανευρωπαϊκά καθοριστικό παράγοντα στην λήψη αποφάσεων για την ευημερία του συνόλου της κοινότητας.”

Πολιτισμός με κοινωνική Αλληλεγγύη – Ολιστική οικονομική ανάπτυξη με γνώμονα το περιβάλλον.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 προερχόμενος από εκπαιδευτική οικογένεια.

Αποφοίτησε από το 10ο πρότυπο γυμνάσιο-λύκειο Λυκαβηττού και συνέχισε ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην κλασική μουσική στο Εθνικό Ωδείο με διάκριση.

Δίδαξε επι σειρά ετών στο Εθνικό ωδείο καθώς και σε πλήθος μουσικών σχολών ενώ έλαβε μέρος σε πλήθος συναυλιών και μουσικών παραστάσεων.

Συνέστησε την “Ars Nova “Ο.Ε εταιρεία μουσικών παραγωγών και ηχογραφήσεων ενώ υπήρξε μουσικός παραγωγός κλασικής μουσικής για το ραδιόφωνο.

Υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό στο όπλο του Πυροβολικού και υπήρξε βασικό μέλος της ορχήστρας της 80ΜΕΑ ταξιαρχίας στην Δωδεκάνησο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του “Ποδηλατικού ομίλου Λουτρακίου”, αθλητής ιστιοπλόος του “Ναυτικού ομίλου Αμφιθέας”,του  “Ναυταθλητικού Ομίλου Λουτρακίου Αρίων” ,ενώ είναι ενεργός αθλητής του “Σκοπευτικού ομίλου Λουτρακίου”και ενεργό  μέλος του “Ομίλου αυτοδυτών Λουτρακίου” με πλούσιο περιβαλλοντικό έργο στον Κορινθιακό κόλπο και αλλού.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της οργάνωσης “Ευρυνόμη-Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί” Α.Μ.Κ.Ε για τα δικαιώματα και την αυτόνομη διαβίωση των Ατόμων με αναπηρία-(Α.με.α).

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δευτεροβάθμιας ένωσης Κοιν.σ.επ  Πελοποννήσου “Πέλοπας” προωθώντας την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία σαν σύγχρονο,ολιστικό και πολυπαραγωγικό μοντέλο οικονομίας του μέλλοντος με κοινωνικό αποτύπωμα.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μελισσοκομεία,έχει  δημιουργήσει την “Αστική φάρμα-Λειβαδάκι Λουτρακίου” και είναι μέλος της “Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας” με παραγωγή εσπεριδοειδών και ελαιολάδου.

Είναι ιδρυτής του “Μουσείου-Άννα Συνοδινού” αφιερωμένο στην μεγάλη Λουτρακιώτισσα τραγωδό που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακο κέντρο στο Λουτράκι.

Σήμερα είναι πρόεδρος της Κοιν.σ.επ “Ελληνική σκηνή 1965” με αντικείμενο την οργάνωση και παραγωγή θεατρικών έργων, συναυλιών και γενικά δράσεων πολιτισμού, σε όλη την επικράτεια και στον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων-Περαχώρας.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button