ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνουν QR codes στα σχολικά βιβλία, αλλάζουν όλα στη διδασκαλία

Τα podcasts και τα ψηφιακά παιχνίδια μπαίνουν στα ελληνικά σχολεία – Ο κωδικός της γρήγορης απόκρισης (Quick Responce Code) που μας επιτρέπει τη πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές, μπαίνει στα νέα σχολικά βιβλία που θα συγγραφούν

Μέσω της σάρωσής τους οι μαθητές θα κατευθύνονται σε συμπληρωματικό ψηφιακό υλικό για ένα θέμα. Εκτιμάται πως σε ένα μέσο βιβλίο 150 σελίδων θα υπάρχουν 80 παραπομπές, μία ανά δύο σελίδες. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τα νέα βιβλία που θα συγγραφούν με βάση τα 166 νέα προγράμματα σπουδών.

Κάθε βιβλίο θα διασυνδέεται με συμπληρωματικό ψηφιακό υλικό, το οποίο θα εμπλουτίζει το περιεχόμενο του με συγκεκριμένους μαθησιακούς πόρους, που θα αντιστοιχούν σε σημεία του κυρίως περιεχομένου ή των δραστηριοτήτων του για τους μαθητές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή. το συμπληρωματικό αυτό υλικό μπορεί να περιλαμβάνει εικόνες, κείμενα, αρχεία ήχου, βίντεο, podcast, παρουσιάσεις, χάρτες, 3D χάρτες, παρτιτούρες κ.α.

Ειδικά, θα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαθησιακού αντικειμένου. Για παράδειγμα θα υπάρχουν φωτογραφίες, σκίτσα, συλλογές εικόνων, απεικονίσεις έργων τέχνης (πχ πίνακα, αγάλματος). Επίσης θα υπάρχουν QR codes που θα παραπέμπουν σε αρχεία ήχου όπως ο ήχος κάποιου μουσικού οργάνου, ένα απόσπασμα μουσικού έργου, μίας αφήγησης ή συνέντευξης.

Σημαντικό κρίνεται ότι μέσω των παραπομπών οι μαθητές θα μαθαίνουν πως θα αξιοποιούν τα βιβλία, καθώς και άλλες πηγές.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button