ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία – Μπαράζ εκκενώσεων χωριών προς Πύργο και Σιμόπουλο

Δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά ο 55χρονος που βρέθηκε νεκρός στη Μυρτιά, τον είχε βρει νεκρό ο αδελφός του πριν φτάσει η φωτιά – Ένας τραυματίας στο Αλποχώρι – Εκκενώνονται Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Βάλμη και Μασουρέικα, Σκαφιδιά,  Άγιος Ηλίας, Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι – Άνοιξε στις 19.30 η εθνική οδός Πύργου – Πατρών

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Ηλεία. Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά. Η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη με τους κατοίκους έξι χωριών να έχουν λάβει εντολή εκκένωσης. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 55χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός στη Μυρτιά δεν συνδέεται με την πυρκαγιά: Τον είχε βρει νεκρό ο αδελφός του, στην αυλή του σπιτιού του, πριν φτάσει η φωτιά στο χωριό, όπως έχει καταθέσει ο ίδιος στις Αρχές.  Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Αλποχώρι.

 Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών – Πύργου διακόπηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 19.30 το απόγευμα. 
Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο και λίγο αργότερα για τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικαι προς το Σιμόπουλο. Στις 7 εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς τον Πύργο οι κάτοικοι της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία και λίγο αργότερα την ίδια εντολή έλαβαν οι κάτοικοι σε Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι. 

πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button