ΚΟΡΙΝΘΙΑΛΟΥΤΡΑΚΙ

Με υπουργική απόφαση καθιερώνεται ως επίσημη Εθνική τοπική εορτή η Μάχη της Περαχώρας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε την υπουργική απόφαση, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα

Η επέτειος της Μάχης της Περαχώρας καθιερώνεται πλέον ως επίσημη Εθνική τοπική εορτή.

Στα 200 χρόνια από την επέτειο της μάχης, τον Σεπτέμβριο του 2022 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε την υπουργική απόφαση ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ομόφωνο αίτημα που είχε καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και είχε ξεκινήσει ως πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, της Διευθύντριας κας Αγγελικής Βουδούρη και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Για την υποστήριξη του αιτήματος είχε εκπονηθεί ιστορική έρευνα-μελέτη από τον εκπαιδευτικό του σχολείου Νίκο Γεωργίου, για την μάχη της Περαχώρας, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών και παιδαγωγικών στόχων. Είναι μία μικρή αλλά σημαντική συμβολική αναγνώριση στους ήρωες προγόνους μας που απελευθέρωσαν το έθνος.

Σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και συζήτησαν αυτό το ζήτημα και άλλα θέματα ενδιαφέροντος του Δήμου.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button