ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κλείνουν τμήματα σε σχολεία της Νέας Περάμου, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωνοϊού

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται περισσότερες από 150 μονάδες και Τμήματα Σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα από σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού.

Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στην Αττική ανάγκασε τις Υγειονομικές Αρχές να κλείσουν Σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του Ιού.

Ετσι λοιπόν με σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας Κας Νίκης Κεραμέως μεταξύ άλλων αναστέλλεται από σήμερα Παρασκευή η λειτουργία Τμημάτων σε σχολικές μονάδες της Νέας Περάμου, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωνοϊού, όπως παρακάτω:

  • Γυμνάσιο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Β2, από 9.10 μέχρι 15.10.20)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Γ2, από 9.10 μέχρι 12.10.20)
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία της ΣΤ΄ Τάξης από 9.10 μέχρι 21.10.20
  • 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία στο Τμήμα Τ1, από 9.10. μέχρι 19.10.20).

Ύστερα από το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δημάρχου η δυνατότητα να κλείσει Σχολεία, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού, όταν και για ένα μόνο Τμήμα μίας Σχολικής μονάδας χρειάζεται Απόφαση της Υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ και των συναρμοδίων Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας και ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΩΝ  ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Πηγή: aixminews.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button