ΑΤΤΙΚΗ

Μάνδρα- Νέα Πέραμος: Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια η βιβλική καταστροφή που πήρε 24 ζωές στα ορμητικά νερά της

Τα ορμητικά νέρα είχαν πάρει 24 ζωές. Ήταν σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια. Τότε καταγράφηκε η τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην περιοχή, αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Η βιβλική καταστροφή που έζησε η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος κατά τη φονική καταιγίδα της 15ης Νοεμβρίου του 2017 έμεινε στην ιστορία. Η σφοδρότατη βροχόπτωση κατεγράφησε ύψη βροχής έως και 200 mm μέσα σε τρεις ώρες και έως 300 mm σε διάστημα 13 ωρών – όταν η μέση ετήσια τιμή βροχόπτωσης στην Αθήνα είναι τα 390 mm.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε το ξημέρωμα στη Δυτική Αττική κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως θα εξελισσόταν σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες. Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος, η Μαγούλα και η Ελευσίνα ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Οι περιουσίες που χάθηκαν ανυπολόγιστες. Το σημαντικότερο όμως ήταν όμως έχασαν τη ζωή τους στα νερά 24 συνάνθρωποί μας…

Επίσης, oι αυτοψίες στην περιοχή της Μάνδρας κατέγραψαν 1.064 καταστροφές κτιρίων, εκ των οποίων τα 794 είναι κατοικίες, τα 126 είναι επαγγελματικοί χώροι, τα 8 είναι δημόσια κτίρια και τα υπόλοιπα 136 αποθήκες και υπόγεια.

Στην περιοχή των Μεγάρων και στη Νέα Πέραμο η αυτοψία έχει δείξει έως τώρα 448 καταστροφές κτιρίων, με τα 228 να είναι κατοικίες, τα 38 επαγγελματικοί χώροι, τα 6 δημόσια κτίρια και τα εναπομείναντα 123 αποθήκες και υπόγεια.

Πηγή: e-megara.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button