ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μαίναλο: Φόρεσε την λευκή, πυκνή του κάπα (photos)

Μοναδικό σκηνικό με το αγέρωχο Μαίναλο σκεπασμένο από πυκνό φρέσκο χιόνι

Βγαλμένες από παραμύθι είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως από το όρος Μαίναλο, στην Αρκαδία, εκεί όπου η πυκνή χιονόπτωση διαμόρφωσε ένα μοναδικό σκηνικό.

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας.

Περιβάλλεται στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από τη Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Υπενθυμίζεται ότι το όρος Μαίναλο εντάχθηκε πρόσφατα σε καθεστώς υψηλής προστασίας, του θεσμού «Απάτητα Βουνά», με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά.

Μοναδικές εικόνες από το όρος Μαίναλο στην Αρκαδία

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Intimenews Βασίλης Κωνσταντόπουλος βρέθηκε στο όρος Μαίναλο και απαθανάτισε το αλπικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τις πυκνές χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Πάντως, το προσεχές διάστημα κι άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται να ντυθούν στα λευκά, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις «βλέπουν» χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

notospress.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button