ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Μετακίνηση για σχολείο – Ποιο το απαραίτητο έντυπο

Ποιον αριθμό πρέπει να στείλουν οι γονείς στο 13033 και ποιο έγγραφο πρέπει να έχουν μαζί τους

Η χώρα εισέρχεται σε νέο καθολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε μια ύστατη προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ραγδαία αύξηση τόσο των κρουσμάτων κορωνοϊού όσο και να περιοριστεί ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Ωστόσο, σε αντίθεση με το lockdown της περασμένης άνοιξης, αυτή τη φορά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι γονείς των μαθητών θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα απλά βήματα για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στους αστυνομικούς ελέγχους κατά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Πλέον, ο αριθμός 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο. Παράλληλα, οι γονείς – συνοδοί πρέπει να έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο που δηλώνει ότι το παιδί τους φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που ονομάζεται Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου/ης Μαθητή/τριας θα πρέπει να έχει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου.

Το παρακάτω έγγραφο θα πρέπει να το επιδεικνύει ο εκάστοτε γονέας – συνοδός στους ελέγχους της αστυνομίας για να μην δεχθεί πρόστιμο. Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button