ΕΛΛΑΔΑ

Κρατούμενοι των φυλακών Χανίων ζητούν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών

Αλλοι τρόφιμοι σε μια συμβολική κίνηση, προσφέρουν στα θύματα του πολέμου, το συσσίτιο μιας μέρας

Το αίτημα δυο τουλάχιστον κρατουμένων, να ταξιδέψουν στην Ουκρανία και να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού, έχει καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Πρόκειται για τους τρόφιμους, Λευτέρη Νύχταρη και Μανούσο Παπαδόσηφο, οι οποίοι εκδήλωσαν με επίσημο τρόπο την πρόθεση τους να ταξιδέψουν στην εμπόλεμη ζώνη και να ταχθούν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού.

«Θέλουμε να πάμε στην Ουκρανία, να τοποθετήσουμε την σημαία της Κρήτης με τον γαλανόλευκο σταυρό στην μέση ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό» λέει στο protothema.gr o Λευτέρης Νύχταρης. «Και να πολεμήσουμε μαζί τους. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή νεκροί» προσθέτει. Αν και γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αυτό που μετράει, συνεχίζει ο Λευτέρης Νύχταρης, είναι να περάσει παντού το μήνυμα, πως οι Έλληνες ήταν πάντα στο πλευρό του αμυνόμενου και ποτέ δίπλα στον εισβολέα.

Την ίδια στιγμή μια πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Χανίων που αριθμεί περίπου 100 κρατούμενους, Έλληνες στη πλειονότητα τους, ζήτησε από τον διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, Γιώργο Κονταξάκη, να δοθεί συμβολικά το συσσίτιο μιας μέρας στις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου και να σταλεί με κάποιο τρόπο ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό, είτε σε φάρμακα, είτε σε τρόφιμα.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button