ΔΙΕΘΝΗ

Κουτάβι γεννήθηκε με έξι πόδια και δυο ουρές – Η μοναδική περίπτωση της Σκίπερ

Ένα κουτάβι με έξι πόδια και δυο ουρές γεννήθηκε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ και κτηνίατροι έκαναν λόγο για «θαύμα».

Η Σκίπερ, όπως ονομάστηκε, πιστεύεται ότι επρόκειτο να έχει δίδυμο αδερφάκι, αλλά προφανώς απέτυχαν να διαχωριστούν πλήρως, καθώς εμφανίζει διπλά μέλη του σώματος από τη μέση και κάτω. Αν και έχει ένα κεφάλι και στήθος, διαθέτει δυο πυελικές περιοχές, διπλό αναπαραγωγικό σύστημα και δυο ουρές. 

Κτηνίατροι λένε πως δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάποια παρόμοια περίπτωση σκύλου, επιστημονικά εξακριβωμένη, που να γεννήθηκε ζωντανός με την γενετική κατάσταση της Σκίπερ. 

Το θηλυκό κουτάβι γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου μαζί με άλλα οκτώ σκυλάκια και σε κτηνιατρικό έλεγχο δέκα ημέρες αργότερα, προέκυψε πως είναι «απολύτως υγιής, δυνατή και αποφασισμένη». 

Προς το παρόν οι γιατροί δεν θεωρούν πως θα χρειαστεί να αφαιρεθούν κάποια από τα πόδια της επειδή όλα είναι πλήρως λειτουργικά και ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα. 

Τα επιπλέον πόδια της Σκίπερ θα μπορούσε μάλιστα να λειτουργήσουν ως πλεονέκτημα και βοήθεια στην ευστάθεια και την ισορροπία της ενώ μαθαίνει να περπατάει. 

Βασική προτεραιότητα είναι τώρα να μάθει η κηδεμόνας της πώς να της κάνει κάποιες κινητικές ασκήσεις που θα βοηθήσουν να δυναμώσουν τα πόδια της. 

Στο μεταξύ, στην οικογένεια της Σκίπερ έχουν ήδη προσφέρει μια σωρεία από δωρεές για την φροντίδα και τις εξετάσεις της αλλά και άφθονες λιχουδιές.  

«Τα όργανά της δείχνουν να είναι σε τέλεια φόρμα, ούρα και περιττώματα είναι κανονικά, και είναι πολύ δυνατή! Θηλάζει και μέχρι στιγμής αναπτύσσεται όπως πρέπει», σχολίασε το Neel Veterinary Hospital. 

Πηγή: lifo.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button