ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση για όλους άνω των 18 ετών, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Στους τρεις μήνες θα χορηγείται η τρίτη αναμνηστική δόση, ανοίγει σταδιακά από το βράδυ η πλατφόρμα όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε:

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που εξέτασε τον χρόνο της αναμνηστικής δόσης. “Με τη μετάλλαξη Όμικρον η Εθνική Επιτροπή ανασκόπησε τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και επανεξέτασε τις συστάσεις

Χορήγηση τρίτης δόσης τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις. Σε περίπτωση νόσου ο εμβολιασμός συστήνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

Η Όμικρον και η έναρξη του χειμώνα καθιστούν αναγκαίο τον εμβολιασμό»

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί. Έχουμε αυξήσει τη δυναμικότητα για το μήνα Δεκέμβριο. Έχουμε λίγο περισσότερο από 1.5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού. Όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα μπορέσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση μέχρι τέλος Ιανουαρίου». 

Ερωτήσεις

Με ποια δεδομένα πάρθηκε η απόφαση; «Είναι αυτό που αναφέρει και η ανακοίνωση της Επιτροπής. Με βάση τα εγχώρια και διεθνή δεδομένα για τη νόσηση μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Και η Βρετανία έχει στους τρεις μήνες. Η Εθνική Επιτροπή είναι πρωτοπόρα και στο άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης. Θα σας τα εξηγήσει πολύ καλύτερα η κ. Θεοδωρίδου. Έχουμε αρκετές μελέτες ειδικά από το Ισραήλ». 

Φαρμακευτικές εργάζονται για τη διάρκεια των εμβολίων; «Φαντάζομαι πρέπει να ρωτήσετε τις φαρμακευτικές»

Είναι απόφαση του πρωθυπουργού ή της Επιτροπής: «Είναι εισήγηση της Επιτροπής. Στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα τα δικά μας και των άλλων χωρών». 

Τα εγχώρια δεδομένα ποια είναι; «Επιχειρησιακά έχουμε αυξήσει τη δυναμικότητά μας. Από τις πιο υψηλές εβδομάδες από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος. Τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν είχαμε τις παράλληλες δράσεις. Δεν εμβολιάζαμε στα σπίτια σε απομακρυσμένα σημεία. Για τα ραντεβού και πως θα γίνει. Κρατάμε ένα ραντεβού ώστε η πρώτη δόση να έχει πάντα προτεραιότητα. Να μην έχουμε καθυστέρηση στην πρώτη δόση πάνω από 3 ή 4 μέρες. Θα κρατάμε ραντεβού για την πρώτη δόση και κάποια στιγμή τα ανοίγουμε και για την αναμνηστική. Ακόμα και αν βρίσκετε ραντεβού σε 10 μέρες, αν κοιτάτε συνέχεια μπορείτε να βρείτε νωρίτερα. Προτεραιότητα η πρώτη δόση. Να μην χάνετε το μομέντουμ για την πρώτη δόση». 

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button