ΔΙΕΘΝΗΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Συνολικά, 1.000.207 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον φονικό ιό, σύμφωνα με το Worldometer. Περισσότερα από 33 εκατομμύρια τα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Independent, μέσα σε έξι μήνες, η Covid-19 είχε στοιχίσει τουλάχιστον 500.000 ζωές και είχε μολύνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Χρειάστηκε μόλις ο μισός χρόνος για να διπλασιαστεί ο αριθμός θανάτων.

Ο ιός έχει πλέον εξαπλωθεί σε 210 χώρες και εδάφη, μολύνοντας τουλάχιστον 32 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός θανάτων και λοιμώξεων είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος λόγω της έλλειψης επαρκών τεστ σε πολλές χώρες.

Η Ευρώπη, η οποία αποτέλεσε ως ήπειρο το πρώτο επίκεντρο του ιού, μάχεται τώρα μια δεύτερη αναζωπύρωση, καθώς η ήπειρος μπαίνει στους χειμερινούς μήνες, με κυβερνήσεις και πολίτες να αντιμετωπίζουν την προοπτική επανάληψης lockdown.

Εν τω μεταξύ, ο αντίκτυπος στην οικονομία δεν έχει προηγούμενο, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τον Απρίλιο να περιγράφει την αναμενόμενη παγκόσμια ύφεση ως «κρίση όπως καμία άλλη».

Η γενετική σύνθεση του ιού αναλύθηκε γρήγορα, επιτρέποντας την ταχεία ανάπτυξη επιτυχημένων δοκιμών και τη δημιουργία μιας βάσης για τη δημιουργία εμβολίων.

Καθώς τα συστήματα ανίχνευσης επαφών σε όλο τον κόσμο αναπτύσσονται ολοένα και πιο εξελιγμένα και συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία ταχύτερων, ακριβέστερων δοκιμών, διεξάγονται επίσης δοκιμές για πολλά υποσχόμενες μεθόδους θεραπείας, όπως η δεξαμεθαζόνη.

Τέλος, από τα περίπου 200 εμβόλια που αναπτύσσονται παγκοσμίως, 8 βρίσκονται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι ευρέως διαθέσιμο έως το φθινόπωρο του 2021.

Πηγή: news247.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button