ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κόρινθος: Επεκτείνεται κατά 450 μέτρα η παραλία Καλάμια (video)

Το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή Καλάμια στην Κόρινθο αλλάζει όψη και επεκτείνεται κατά 450 μέτρα

Η κατεδάφιση είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο μήνα ωστόσο δεν προχώρησε στο σύνολο των κτισμάτων τότε αφού όσοι διέμεναν σε αυτά δεν είχαν προχωρήσει σε ενέργειες εκκένωσής τους, ως είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του δήμου και είχαν υποχρέωση. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, σεβόμενος την επιθυμία τους για μικρή παράταση χρόνου, έδωσε εντολή αναστολής των εργασιών έως ότου ολοκληρωθεί με ασφάλεια η μετεγκατάσταση τους.

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 η διαδικασία κατεδάφισης επανεκκίνησε με στόχο την εκκαθάριση του χώρου και την δυνατότητα πλέον υλοποίησης του έργου επέκτασης κατά 450 μέτρα του παραλιακού πεζόδρομου. «Η δέσμευση μας για ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μας μετώπου, για στροφή της πόλης προς την θάλασσα, υλοποιείται στο ακέραιο. 

Το έργο επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου έχει έτοιμη μελέτη, είναι ενταγμένο στον προυπολογισμό του δήμου και σε λίγους μήνες παραδίδεται σε χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της αυτοψίας του στο χώρο των κατεδαφίσεων.

Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος:

πηγή: peloponnisosnews.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button