ΚΟΡΙΝΘΙΑΠOΛITIΣMOΣ

Κορινθία: Η γαλάζια πολιτεία των νεκρών – Οι εκπληκτικές Κατακόμβες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολιτεία νεκρών που θα ήθελε να εξερευνήσει ακόμα και ο μυθικός Indiana Jones, όμως παραμένει εντελώς άγνωστη και δυστυχώς εγκαταλελειμμένη

Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο Κεγχρεών όπως είναι η επιστημονική του ονομασία πραγματικά αφήνει άναυδους τους ελάχιστους επισκέπτες που γνωρίζουν την ύπαρξη του τόσο με τις μυσταγωγικές κατακόμβες που υπάρχουν διάσπαρτες στο λόφο δίπλα στην θάλασσα όσο και με το πανέμορφο ρωμαϊκό ψηφιδωτό που κοσμεί τα Ρωμαϊκά Λουτρά που βρίσκονται πλησίον.

Το συγκεκριμένο νεκροταφείο εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 1962, που διενεργήθηκαν στις Κεγχρεές από τον καθηγητή αρχαιολογίας Robert L. Scranton, του πανεπιστημίου του Chicago, υπό την επίβλεψη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Από τότε είχε κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος, χωρίς όμως να διερευνηθεί πιο διεξοδικά και να διαφυλαχτεί, με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των αρχαιοκάπηλων.

Οι θαλαμωτοί τύμβοι είναι πραγματικά επιβλητικοί και αποπνέουν έναν έντονο μυστικισμό οι εικόνες που καταγράψαμε πραγματικά είναι εκπληκτικές και πολύ σπάνιες και σας ταξιδεύουν στην γαλάζια πολιτεία των νεκρών της Κορινθίας που μέχρι σήμερα τουλάχιστον ελάχιστοι γνώριζαν.

πηγή: Up Stories

Κορινθία: Ποιο είναι το καταραμένο “νησί των βρυκολάκων” – ΒΙΝΤΕΟ

Κορινθία: Η ιστορική Μονή που μοιάζει με προμαχώνα και φτιάχτηκε μετά από επιθυμία της Παναγίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κεγχρεές: Ένας τόπος με πλούσια ιστορία, ο κρυμμένος θησαυρός της Κορινθίας (Βίντεο – Εικόνες)

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button