ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κορινθία: Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο» προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον διαγωνισμό για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.                                                                                          

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, δήλωσε: «Η έγκριση του διαγωνισμού για την κατασκευή του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας. Με έργα σαν αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button