ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλύψεις για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με παιδιά – Μαρτυρίες «καίνε» την πρεσβυτέρα

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πατέρα Αντώνιο – Μαρτυρίες και για την πρεσβυτέρα: «γνωρίζει, είχε ανοίξει την πόρτα 2-3 φορές»

Λεπτομέρειες για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με ορισμένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου έδωσε θείος του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στη δομή. 

Σύμφωνα με όσα λέει ο θείος του 19χρονου ο πάτερ Αντώνιος επέλεγε ο ίδιος ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν, τα οποία ως επί το πλείστον ήταν αγόρια.

«Πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στην Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες στις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”…και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος» λέει ο θείος του 19χρονου, αναφορικά με τα όσα έταζε ο πάτερ Αντώνιος στον ανιψιό του.

Περιγράφει επίσης ένα περιστατικό, καθώς την περίοδο των Χριστουγέννων εργαζόμενοι της δομής δεν επέτρεψαν στους συγγενείς των παιδιών να τα επισκεφθούν με την πρόφαση των συνεπειών – τιμωριών. «Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» καταλήγει ο μάρτυρας.

Μαρτυρία «καίει» την πρεσβυτέρα

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής και επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, διαψεύδει τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε δομές της ΜΚΟ. Το ίδιο και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, που δεν δίστασε να βγει μπροστά για να απαντήσει σε όσα τους καταλογίζονται, κάνοντας μάλιστα λόγο για «υποκινούμενες» καταγγελίες. 

Συγγενής του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε στο Mega και αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, γνώριζε τι περνούσαν τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου. 

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές την κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

”Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”. Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά συγγενής του 19χρονου

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button