ΚΙΝΕΤΑ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν στην Κινέτα για το θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14 Ιουνίου, από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας και της Τοπικής Κοινότητας

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν και τόσο στα «πηγαδάκια» συζητήσεων που είχαν μεταξύ τους, όσο και σε διάλογο που είχαμε μαζί τους, υπήρχε στα λόγια τους η ανησυχία για το θέμα έλλειψης ιατρού στην περιοχή με τα παραδείγματα, που κάτοικοι χρειάστηκαν επειγόντως ιατρική βοήθεια και δεν υπήρχε, αρκετά. Έντονο και το συναίσθημα «εγκατάλειψης και ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Πολλοί επίσης, όπου ορισμένοι εξ’ αυτών έλαβαν και τον λόγο, σημείωσαν την απουσία τόσο της Δημοτικής Διοίκησης και πολλών Συλλόγων της Κινέτας όσο και της Κεντρικής Διοίκησης, λέγοντας πως θα τους ήθελαν πραγματικά στο πλευρό τους.

Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκαν και έλαβαν τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης, ο πρόεδρος εργαζομένων Θριάσιου Γ.Ν., Μανώλης Βαρδαβάκης, η πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μπαλτσιώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γεράνεια», οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαργέτης και Μακρυγιάννης καθώς και πολίτες, κάτοικοι της Κινέτας.

«Η κατάσταση στην υγεία των κατοίκων της Κινέτας πάει από το κακό στο χειρότερο. Παίρνουν μέχρι και τον γιατρό που ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα, δυο ώρες και συνταγογραφούσε φάρμακα. Η Κινέτα έχει 1000 μόνιμους κάτοικους, πολλοί εκ των οποίων μεγάλης ηλικίας, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός φτάνει στους 10.000.

Θεωρούμε πρόκληση να κόβουν έστω και τα ελάχιστα για την υγεία μας. Απαιτούμε να επανέλθει ο γιατρός στη θέση του. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στην Κινέτα. Διάθεση ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων ολόκληρο τον χρόνο», ανεφέρθησαν μεταξύ πολλών άλλων από την Επιτροπή Αγώνα.

Ο κ. Βαρδαβάκης του Θριάσιου Νοσοκομείου, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα έθεσε εαυτόν στη διάθεση των κατοίκων και της Επιτροπής και συμφωνήθηκε να προκαλέσει συνάντηση στην 2η ΥΠΕ με σκοπό την ανακούφιση των κατοίκων. Οι κ.κ. Μαργέτης και Μακρυγιάννης αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στο πρόβλημα έλλειψης ιατρού στην Κινέτα και σε κλίμα συμπαράστασης προς τους πολίτες δήλωσαν πως θα είναι μαζί τους σε κάθε περαιτέρω ενέργεια που θα αποφασιστεί με σκοπό την επίλυση του θέματος.

Τέλος αναφέρθηκε από όλους πως το χρόνιο ζήτημα έλλειψης ιατρού «δεν λύνεται με υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ούτε με «χαρτούρα» προς τους αρμόδιους η οποία καταλήγει στα καλάθια των αχρήστων τους, αλλά με αγώνα και κινητοποιήσεις».

ρεπορτάζ Α. Μπακαούκας – megaratv.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button