ΚΙΝΕΤΑ

Κινέτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού την Κυριακή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο της διασταύρωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό διοργανώνουν οι κάτοικοι και η επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας, που αναφέρουν τα παρακάτω:

“Μετά από χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης της Κινέτας από Δήμο και Πολιτεία, τα αποτελέσματα είναι τραγικά σε καθημερινή βάση.
Έτσι, άλλος ένας συμπολίτης νεκρός την Πέμπτη 26-5-2022 από παράσυρση Ι.Χ. αυτοκινήτου στο 55ο χλμ. της Π.Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου μέσα σε κατοικημένη περιοχή απ’ όπου διέρχονται κάθε είδους τροχοφόρα με ιλιγγιώδεις πολλές φορές ταχύτητες και στην οποία δεν υπάρχουν: πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών με φωτοσήμανση, επαρκής φωτισμός τη νύχτα, μπάρες ασφαλείας για πεζούς, φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας σε δύο (2) επικίνδυνες διασταυρώσεις καθώς και αγωγοί όμβριων υδάτων εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο. η οποία ειδικά τους χειμερινούς μήνες σε κάποιας σημεία γίνεται αδιάβατη και επικίνδυνη από τα ορμητικά νερά παρακείμενων ρεμάτων, δεδομένης και της κακής ποιότητας του οδοστρώματος.

Σε μια περιοχή όπου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται αφού είναι κύριας και παραθεριστικής κατοικίας με μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο και τουριστικές μονάδες. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν υπάρχει ιατρείο ούτε ασθενοφόρο.

Έστω υπόψιν ότι το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας Μεγάρων απέχει 15χλμ. και η Κόρινθος
30χλμ. με ό, τι συνεπάγεται για την ανθρώπινη ζωή.

Οι περισσότεροι κοινοτικοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση (διαβρωμένοι, λακκούβες, κακοτεχνίες) και κάποιοι με κολώνες επί του οδοστρώματος!!!
Ειδικά ο παράπλευρος βασικός κοινοτικός δρόμος της Ν.Ε.Ο (ρεύμα προς Κόρινθο / Ολυμπία Οδός) ο οποίος συνδέει την άνω με την κάτω Κινέτα στερείται πεζοδρομίου, φωτισμού και προστατευτικών σχαρών στα πρόσφατα κατασκευασθέντα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων με προφανείς κινδύνους για πεζούς και τροχοφόρα και στον οποίο σημειώνονται κατά καιρούς τραυματισμοί πεζών ένεκα κακοτεχνιών του οδοστρώματος στο πιο επικίνδυνο κομμάτι του δρόμου, ήτοι δύο χωρίς ορατότητα, πεζοδρόμιο, φωτισμό και κλίση συνεχόμενες στροφές (κούρμπα) και το οποίο περιέργως (;) έμεινε εκτός ανακατασκευής του δρόμου.

Ποιος σχεδίασε, εκτέλεσε, παρέλαβε και συντηρεί το έκτρωμα αυτό, κανείς δεν ξέρει. Διαθέτει δε κοντά στον κόμβο με την Ν.Ε.Ο. πεζοδρόμια αποκλεισμένα με μπάρες ανέφικτα χρήσης από τους πεζούς.
Επίσης, στις δύο (2) εισόδους-εξόδους της Κινέτας με την Ολυμπία Οδό δεν υπάρχουν σημάνσεις στάσης λεωφορείων του ΚΤΕΛ ούτε ειδικές εσοχές, όπως ρητά προβλέπουν οι νόμοι καθώς και η Υ.Α. Β54871/4060/2003 (Β1364) Αρθ. 4 παρ. 5, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν επιβάτες και να απειλούνται τροχαία ατυχήματα.

Κατεστραμμένη γέφυρα ΠΙΚΑ

Άλλο χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης και αδιαφορίας η κλειστή κατεστραμμένη γέφυρα ΠΙΚΑ στο 58ο χλμ. της Π.Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου εδώ και τρία χρόνια, στην κοίτη δε του ρέματος έχουν σημειωθεί περί τις πέντε πτώσεις τροχοφόρων ένεκα και ελλιπούς σήμανσης.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δρόμοι (Γερανείων, Αγ. Ειρήνης) που διέρχονται μέσα από την κοίτη ρεμάτων!!!
Ο παραλιακός δρόμος – όσος απέμεινε από την ιδιωτική αυθαιρεσία – παρότι μονόδρομος, τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται παγίδα θανάτου για ανθρώπους κάθε ηλικίας από τροχοφόρα που τον μετατρέπουν σε διπλής κατεύθυνσης με υψηλές ταχύτητες και αυτοσχέδια οδήγηση.
Ο Δήμος Μεγάρων, η Περιφέρεια Αττικής και η Πολιτεία αδιαφορούν και κωφεύουν ενώ γνωρίζουν τα ζωτικά προβλήματα της πολύπαθης περιοχής και παρά τις κατά καιρούς παχυλές (απατηλές)
υποσχέσεις, την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής δαπανά τεράστια ποσά κυρίως με απευθείας αναθέσεις για έργα βιτρίνας, στέλνοντας το λογαριασμό στους πολίτες.
Ως πότε θα ανεχόμαστε τις ζωές μας θυσία στο μολώχ του κέρδους, του εμπαιγμού και της αδιαφορίας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

− Άμεσα έργα υποδομής του αστικού οδικού δικτύου (πεζοδρόμια, οδοφωτισμός, φωτοσήμανση, διαβάσεις, φανάρια κυκλοφορίας, πεζοδρόμηση παραλιακής, απορροή ομβρίων στην Π.Ε.Ο. και ασφαλτόστρωση).
− Αντιπλημμυρικά σε ρέματα και αστικό ιστό, αποκατάσταση της γέφυρας, ΠΙΚΑ με ασφαλή δίοδο για πεζούς και διευθέτηση κοινοτικών δρόμων που διέρχονται μέσα από ρέματα.
− Καθαρισμό των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση προστατευτικών σχαρών στα φρεάτια του παραδρόμου της Ν.Ε.Ο.
− Διευθέτηση των ιδιωτικών αυθαιρεσιών του παραλιακού, απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων ιστών ηλεκτρικού τηλεφωνίας που βρίσκονται εντός ή καταμεσής των δρόμων και απελευθέρωση των
πεζοδρομίων στον κόμβο από μπάρες.
− Σήμανση στάσεων και ειδικές εσοχές στους παραδρόμους του κόμβου για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και την ασφάλεια των επιβατών.
− Άμεση παρέμβαση στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. (ρεύμα προς Κόρινθο) με κατασκευή πεζοδρομίου, οδοφωτισμού, διαβάσεων σε όλο το μήκος και διαπλάτυνση των δύο (2) επικίνδυνων στροφών.
− Αυστηρός έλεγχος των ορίων ταχύτητας στην Π.Ε.Ο., εντός του αστικού ιστού.
− ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΗΣ της Κινέτας.
− ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ Ιατρείο και ασθενοφόρο.
− ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ σχολικής μονάδας
− Αποκομιδή απορριμμάτων καθημερινή, καθαρισμός των χώρων αποκομιδής και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ για τον χώρο απόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων.
− Έργα αναγέννησης και προστασίας του δασικού οικοσυστήματος.
− Αποζημίωση πληγέντων από την πυρκαγιά και την πλημμύρα.
− Μείωση της τιμής εισιτηρίου του Προαστιακού.
− Κατασκευή χώρων άθλησης πράσινου και αναψυχής με δημιουργία πεζόδρομου ποδηλατόδρομου κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ.
− Κατάργηση των τοπικών διοδίων Μεγάρων.
Καιρός να πούμε όλοι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Καλούμε όλους τους κατοίκους την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 11:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της επικίνδυνης διασταύρωσης στο 57ο χλμ. της Π.ΕΟ. Αθηνών-Πατρών.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η Επιτροπή αγώνα κατοίκων Κινέτας

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button