ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καρχαρίας 5 μέτρων στη λακωνική θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

Ψαράς δεν πίστευε στα μάτια του. Στα νερά ανοικτά στον Λακωνικό κόλπο ένιωσε αρχικά και αμέσως είδε με τα μάτια του έναν καρχαρία, μήκους 5 μέτρων να γυρίζει αργά γύρω από την βάρκα του…

Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία σήκωσε το κινητό και κατέγραψε το κήτος που όπως θα δείτε κι εσείς είναι ανατριχιαστικά κοντά και βασανιστικά αργά, γύρω από τον ψαρά.

Τη λήψη video έχει κάνει ο Γ.Λ. Σε ερώτηση του Notospress στο Λιμεναρχείο Γυθείου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν έχει γίνει αναφορά ή καταγγελία για εμφάνιση καρχαρία. Έως ότου αποφανθούν οι αρχές διατηρούμε επιφυλάξεις τουλάχιστον για την χωροθέτηση.

Τα πιο κοινά είδη καρχαριών που αλιεύονται στη Μεσόγειο είναι: σκυλόψαρο (catshark), κεντρόνι (Gulper shark), γκρίζος καρχαρίας (Bluntnose Sixgill shark), γαλάζιος καρχαρίας (Blue shark), ίσσουρος καρχαρίας (Shortfin Mako shark) και αλεπόψαρο (Thresher shark).

Οι καρχαρίες είναι είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ως κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και την αφθονία των ειδών. Η μείωση του πληθυσμού των καρχαριών έχει σύνθετες και απρόβλεπτες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης σημαντικών εμπορικών ειδών, δεδομένου ότι οι καρχαρίες κρατούν τους πληθυσμούς των άλλων ψαριών υπό έλεγχο.

Το 2014 η εκούσια και ακούσια αλίευση καρχαριών ανήλθε σε 810.000 τόνους.

Δείτε το βίντεο:

Καρχαριοειδές 200 κιλών στα δίχτυα ψαράδων στην Ιεράπετρα – ΒΙΝΤΕΟ

Αληθινός ή φάρσα, ο σπάνιος καρχαρίας καλικάντζαρος που βρέθηκε στην Ελλάδα;

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Κολυμπούσε αμέριμνη και πίσω της ήταν καρχαρίας τίγρης

Καρχαρίας «προσγειώθηκε» στην πλώρη σκάφους – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button