ΚΟΡΙΝΘΙΑΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι από Χαρδαλιά για την Κόρινθο: “Μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα”

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον ΕΟΔΥ η αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και η Κόρινθος. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε σήμερα το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση ειδική αναφορά στην περιοχή μας, όπως και στην Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και τα Ιωάννινα

«Αν δείτε στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, θα δείτε περιοχές που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες κάποια παραπάνω από τον μέσο όρο του 14ημέρου κρούσματα. Το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Κόρινθος δείχνουν να έχουν μια μικρή αύξηση του μέσου όρου που έχουν βγάλει μέχρι τώρα προφανώς μας ανησυχεί και αυτή είναι η δουλειά η δική μας. Να βλέπουμε σε κάθε περιφερειακή ενότητα τι εικόνα έχουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε 48 ώρες να δημιουργηθούν μικρά cluster ή μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές που θα δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».

Η ανησυχία του Νίκου Χαρδαλιά φαίνεται να έχει βάση με δεδομένο ότι τις τελευταίες 16 ημέρες, δηλαδή όλο τον Οκτώβριο, η Κορινθία είχε 80 κρούσματα (μαζί με το σημερινό), όταν το οκτάμηνο Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου είχε 79!

Όπως όλα δείχνουν η ξαφνική παρουσία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ, για μία σειρά από rapid test σε πολίτες, σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες στην Κόρινθο συνδέεται με την ανησυχία που υπάρχει για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Σε δεύτερο επίπεδο θα έρθει βαν του ΕΟΔΥ για τον ίδιο λόγο, ενώ αργότερα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κοντέινερ έξω από το Κέντρο Υγείας Κορίνθου.

Πηγή: korinthia.net.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button