ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚΙΝΕΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Ερχονται κύματα 6 μέτρων στον Σαρωνικό – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους

Οι θυελλώδεις άνεμοι που αναμένονται το Σάββατο θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων – Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να φτάσει τα 5 έως 6 μέτρα στον Σαρωνικό και τα 4 έως 5 μέτρα στον Νότιο Ευβοϊκό

Αγριεύει ο καιρός καθώς προβλέπεται βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων τη νύχτα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, στο Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (11/12), στην Αττική θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ ενώ στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται από 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στον χάρτη 1 παρουσιάζεται ενδεικτικά ο άνεμος που αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου (11/12). Ο άνεμος που αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου 11/12.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων. Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να φτάσει τα 5 έως 6 μέτρα στον Σαρωνικό και τα 4 έως 5 μέτρα στον Νότιο Ευβοϊκό. Στον Χάρτη 2 φαίνεται ενδεικτικά το αναμενόμενο σημαντικό ύψος κύματος το απόγευμα του Σαββάτου (11/12).

Νέο μήνυμα από το 112 στη… μισή Ελλάδα

Ήχησε το 112 για πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς πλησιάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας. 

Οι κάτοικοι που έλαβαν το προειδοποιητικό μήνυμα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται στις περιοχές: 

  • Ιόνιο
  • Ήπειρο
  • Θεσσαλία
  • περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και
  • Πελοποννήσου

Συγκεκριμένα η σχετική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει: “Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”.

Έντονη κακοκαιρία έως την Κυριακή

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από τη νύχτα της Παρασκευής (10/12) προς Σάββατο (11/12) έως την Κυριακή (12/12) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι τα πολύ έντονα κατά τόπους φαινόμενα, οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και ο υψηλός κυματισμός στα πελάγη.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button