Θα παραμείνει σε λειτουργία, χωρίς όμως ουσιαστική υποστήριξη
Η Microsoft ανακοίνωσε το επίσημο τέλος του Internet Explorer και αποχαιρετά το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, καθώς δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Microsoft είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 το τέλος του Internet Explorer, που κυκλοφόρησε σε έντεκα διαδοχικές εκδόσεις, και τον Μάιο του 2021 έδωσε την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου του 2022.
Έτσι, η χρήση του Explorer θα εξακολουθεί να είναι δυνατή, αλλά ο γίγαντας από το Redmond (Πολιτεία της Ουάσινγκτον) δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης. Πλέον, ο όμιλος σκοπεύει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα περιήγησής του Edge, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 και επιτρέπει πλοήγηση «γρηγορότερη, ασφαλέστερη και πιο σύγχρονη από τον Explorer».
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Kinsta, ο Explorer αντιπροσώπευε μόνο το 2% της αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, έναντι 77% για το Google Chrome, 8% για το Safari (Apple) και 5% για το Edge.
Παρόλα αυτά, μετά την κυκλοφορία του, ο Explorer είχε αντικαταστήσει γρήγορα το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης στην ιστορία του διαδικτύου, το Netscape, σε σημείο που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το 90% των χρηστών να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα.
Συγκίνηση στα social media
Το τέλος του Internet Explorer έχει προκαλέσει συγκίνηση σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου, ιδιαίτερα σε όσους είχαν την «ίδια ηλικία» με το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.
«Έχω την ηλικία του Internet Explorer. Ήταν τα παιδικά μου χρόνια. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο Μπράιαν Κέλερ, ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Μίσιγκαν.
«Σας ευχαριστούμε που ήσασταν το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για λήψη του Chrome και του Firefox εδώ και 14 χρόνια», είπε ειρωνικά στο Twitter ο Έντι Σουλίστιο, ένας Ινδονήσιος επιχειρηματίας.
Έτσι, μηνύματα νοσταλγών του Internet Explorer έχουν σαρώσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτίσουν ένα τελευταίο φόρο τιμής στο μπλε γράμμα «e» που κοσμεί εδώ και καιρό τις οθόνες εκατοντάδων εκατομμυρίων υπολογιστών.
πηγή: newsbeast.gr