ΔΙΕΘΝΗ

Η στιγμή που επτά όρκες επιτίθενται σε σκάφος – Κατάφεραν να το βυθίσουν μέσα σε 45 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που επτά όρκες επιτίθενται σε ένα ιστιοπλοϊκό στα ανοιχτά της Πορτογαλίας, με αποτέλεσμα 45 λεπτά αργότερα να έχει βυθιστεί

Πλάνα από την 1η Νοεμβρίου δείχνουν τις όρκες να κάνουν κύκλους γύρω από το σκάφος και να το χτυπούν. Μέλος του πληρώματος είπε στην Daily Mail πως άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και συνειδητοποίησαν ότι τους είχαν περικυκλώσει. 

Τα τεράστια θηλαστικά συνέχισαν να χτυπούν το σκάφος μέχρι που άρχισε να ραγίζει. Το προσωπικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου και συγκεντρώθηκε στην κορυφή του σκάφους, ώστε να προστατευτεί.

Λίγο αργότερα, διασώθηκαν από ένα σουηδικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά, ενώ μια ομάδα έρευνας και διάσωσης από τον σταθμό Viana do Castelo Lifesaving έσπευσε στο σημείο.

«Πιστεύαμε ότι θα έπαιζαν λίγο και ίσως το σκάφος να μην είχε τόσο μεγάλη ζημιά. Αυτό πιστέψαμε… Γι’ αυτό δεν δώσαμε και σήμα άμεσα στον ασύρματο για βοήθεια στην αρχή, πιστεύαμε ότι θα είχε τελειώσει η κατάσταση και θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε τη ζημιά» είπε μέλος του πληρώματος. 

Οι άντρες είδαν το σκάφος να βυθίζεται, καθώς διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Povoa de Varzim. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, δύο βάρκες βυθίστηκαν από όρκες στις ακτές της Πορτογαλίας.

πηγή: ethnos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button