ΔΙΕΘΝΗΤΑΞΙΔΙ

Η πτήση που έχει μείνει στην ιστορία: Ταξίδεψαν 13 ώρες για να καταλήξουν στο ίδιο αεροδρόμιο (vid)

Η πτήση που ξεκίνησε από το Ντουμπάι και είχε προορισμό το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έχει αφήσει ιστορία

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, μια πτήση της Emirates, ξεκίνησε ένα ταξίδι 13 ωρών μόνο και μόνο για να προσγειωθεί πίσω στο σημείο αναχώρησής της, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Η πτήση, η οποία απογειώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023 είχε αρχικά προορισμό το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά απρόβλεπτες περιστάσεις ανάγκασαν το πλήρωμα να πάρει μια δραστική απόφαση στον αέρα.

Διανύοντας μια απόσταση που υποτίθεται ότι θα ήταν περίπου 9.000 μίλια και με διάρκεια πτήσης περίπου 16 ώρες, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πορεία του μετά από 13 ώρες. Ο λόγος για την απροσδόκητη αυτή επιστροφή ήταν το ξαφνικό κλείσιμο του αεροδρομίου του Όκλαντ, καθώς πλημμύρισε. Αυτή η φυσική καταστροφή όχι μόνο προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση, αλλά ήταν και η αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδήγησε στην αναστολή τόσο των εσωτερικών όσο και των διεθνών πτήσεων. Το αεροδρόμιο του Όκλαντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε τον αντίκτυπο των πλημμυρών στις δραστηριότητές του. Οι ζημιές στον διεθνή τερματικό σταθμό ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να σταματήσουν όλες οι διεθνείς πτήσεις.

πηγή: gazzetta.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button