ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η NASA αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλες τις πληροφορίες που έχει για τα UFO (βίντεο)

Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση της NASA για τα ευρήματα «άγνωστων φαινομένων» – Ιστορική μελέτη για τα UFO

Μια ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τη NASA για να μελετήσει τα άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα, γνωστά ως UAP ή UFO, διοργανώνει την Τετάρτη την πρώτη και μοναδική δημόσια συνεδρίασή της από τότε που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Η 16μελής ομάδα μελέτης πρόκειται να δημοσιεύσει μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνάς της αργότερα αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία νωρίτερα αυτό το μήνα. Η συνεδρίαση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει τις “τελικές διαβουλεύσεις” της ομάδας πριν από την έκδοση της έκθεσης.

Η NASA ορίζει το UAP ως “παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη“. Εκατοντάδες πιλότοι στρατιωτικών μαχητικών αεροσκαφών έχουν αναφέρει ότι συνάντησαν ασυνήθιστα αντικείμενα που ταξίδευαν με μεγάλες ταχύτητες χωρίς φαινομενικά καμία μέθοδο πρόωσης, προκαλώντας σύγχυση στους επιστήμονες και τους στρατιωτικούς αναλυτές που αγωνίζονται να εξηγήσουν την προέλευσή τους.

Το θέμα έχει κερδίσει μεγαλύτερη προσοχή από τον στρατό και τους νομοθέτες τα τελευταία χρόνια με τη δημοσίευση πολυάριθμων βίντεο που δείχνουν τα μυστηριώδη αντικείμενα. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συγκρότησε τη δική του ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις συναντήσεις. Οι επικεφαλής αυτής της ομάδας δήλωσαν στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο ότι ερευνούσε εκατοντάδες νέες αναφορές για UAP, αλλά δήλωσαν ότι δεν είχαν δει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα αντικείμενα είχαν “εξωγήινη προέλευση”.

Η ομάδα μελέτης της NASA συγκροτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για να “θέσει τις βάσεις για μελλοντική μελέτη σχετικά με τη φύση των UAP για τη NASA και άλλους οργανισμούς”, ανέφερε τότε η υπηρεσία. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο David Spergel, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons και αστροφυσικός που προηγουμένως ήταν πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Princeton. Η έρευνά της βασίστηκε αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένο υλικό.

Στην ανακοίνωσή της για τη συνάντηση της Τετάρτης, η NASA ανέφερε ότι “η βελτίωση του τρόπου αξιολόγησης και μελέτης των UAP με τη χρήση δεδομένων, της τεχνολογίας και των εργαλείων της επιστήμης αποτελεί προτεραιότητα της NASA” και ότι η μελέτη δεν αποτελεί “ανασκόπηση ή αξιολόγηση προηγούμενων μη αναγνωρίσιμων παρατηρήσεων”. Η έκθεση, δήλωσε η υπηρεσία, “θα ενημερώσει τη NASA σχετικά με το ποια πιθανά δεδομένα θα μπορούσαν να συλλεχθούν στο μέλλον για να ρίξουν φως στη φύση και την προέλευση της UAP”.

Η συνάντηση της Τετάρτης θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και οι επιστήμονες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση. 

Δείτε ζωντανά την πρώτη δημόσια συνεδρίαση της NASA για τα ευρήματα «άγνωστων φαινομένων»

NASA: Τι αναφέρθηκε στην πρώτη συνεδρίαση για τα UFO

Στη διάρκεια μιας διόλου συνηθισμένης δημόσιας συνεδρίασης στην Ουάσινγκτον, μια επιτροπή ειδικών, στην οποία έχει ανατεθεί από τη NASA να εξετάσει το ευαίσθητο ζήτημα των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, των ΑΤΙΑ ή UFO, υπογράμμισε χθες, Τετάρτη, την ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για να εξηγηθούν στο μέλλον αυτά τα φαινόμενα.

«Τα υφιστάμενα δεδομένα και οι εκθέσεις αυτοπτών μαρτύρων είναι ανεπαρκή για να παράσχουν αποδείξεις που να οδηγούν σε συμπεράσματα για τη φύση και την προέλευση καθενός περιστατικού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σπέρτζελ, αστροφυσικός που προήδρευσε αυτών των εργασιών. «Έχουμε ανάγκη από δεδομένα υψηλής ποιότητας».

Μια έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού και θα αναφέρει πώς θα φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Η NASA είχε ανακοινώσει πέρυσι την έναρξη αυτών των εργασιών πάνω στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα και διόρισε τον Οκτώβριο 16 ειδικούς για να τις διεξαγάγουν. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εξέχοντες επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής της πολιτικής αεροπορίας (FAA) ή ο πρώην αστροναύτης Σκοτ Κέλι.

Ο στόχος τους δεν είναι να εξετάσουν ένα προς ένα τα συμβάντα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν για να επιχειρήσουν να τα εξηγήσουν. Είναι να διατυπώσουν συστάσεις προς τη NASA για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα μελετά σχολαστικά στο μέλλον.

Διαδικτυακή παρενόχληση

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, υπογράμμισε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία: αφορά τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Όμως προκαλεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον εξαιτίας της λέξης UFO, ΑΤΙΑ, που δημιουργεί πολλούς συνειρμούς. Ο όρος έχει εξάλλου αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα σαφές δεδομένο που θα δείχνει πως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα άγνωστης ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα και την εξωγήινη ζωή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, ένας από τους επιστήμονες μέλη της επιτροπής.

Για τον Ντέιβιντ Σπέρτζελ, η δυσκολία να εξετασθεί το ζήτημα αυτό έγκειται στο ότι ορισμένοι «είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη ATIA», όταν άλλοι, στο άλλο άκρο, βρίσκουν το θέμα «γελοίο».

Η Νίκολα Φοξ, στέλεχος της NASA, άνοιξε τη συνεδρίαση καταδικάζοντας την διαδικτυακή παρενόχληση που αντιμετωπίζουν τα μέλη της επιτροπής.

«Είναι πραγματικά αποθαρρυντικό να ακούς για κακοποίηση που έχουν δεχθεί στο Διαδίκτυο μέλη της επιτροπής μας επειδή μελετούν αυτό το ζήτημα», αναφέρει και πρόσθεσε: «η κακοποίηση οδηγεί απλά σε περισσότερο στιγματισμό».

Διαφάνεια

Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 800 εναέρια φαινόμενα, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο Σον Κιρκπάτρικ, διευθυντής του γραφείου που είναι αφιερωμένο στο ζήτημα αυτό στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας (AARO). Όμως «ίσως μόνο 2% ως 5%» απ’ αυτά είναι «αληθινά μη ομαλά», είπε.

Ο Κιρκπάτρικ προχώρησε στην προβολή δύο βίντεο. Το πρώτο έδειχνε ένα σφαιρικό αντικείμενο που εθεάθη το 2022 στη Μέση Ανατολή και παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο.

Ένα δεύτερο βίντεο έδειχνε τρία σημεία που έμοιαζαν να μετακινούνται μπρος-πίσω με αινιγματικό τρόπο. Επρόκειτο στην πραγματικότητα για αεροπλάνα σ’ έναν διάδρομο εναέριας κυκλοφορίας, οι κινήσεις των οποίων μπρος-πίσω προκαλούνταν από τις κινήσεις του ίδιου του παρατηρητή, εξήγησε.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button