ΚΟΡΙΝΘΙΑΛΟΥΤΡΑΚΙΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΑΞΙΔΙ

Η μικρή παραλία κοντά στην Αθήνα, όπου ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ – Θυμίζει… Κουφονήσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μικροσκοπική παραλία που θα σας κάνει να νιώσετε πως ξαφνικά βρεθήκατε στα Κουφονήσια, κρύβεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ακριβώς απέναντι από τις Αλκυονίδες Νήσους

Η παραλία αυτή, μας θυμίζει μια «κρυμμένη» ακρογιαλιά στο Άνω Κουφονήσι, το δυσπρόσιτο Γάλα, το οποίο κρύβεται μέσα σε μια σπηλιά, καθώς αγκαλιάζεται από έναν βράχο, με μια τρύπα στην οροφή που θυμίζει θόλο. Πρόκειται για μια πολύ μικρή, ανοργάνωτη παραλία, όπου χωρούν μονάχα μια χούφτα πετσέτες, της οποίας τα δροσερά νερά μοιάζουν με φυσική πισίνα.

Ποια είναι, όμως, η παραλία κοντά στην Αθήνα που μας θυμίζει τόσο το Γάλα;

Οι πιο ψαγμένοι λουόμενοι σίγουρα θα έχουν φέρει στο μυαλό τους μια άλλη μικροσκοπική παραλία χωμένη πίσω από τα βράχια: τη Σπηλιά της Φώκιας.

Πρόκειται για μια σπηλαιώδη μικροσκοπική παραλία, η οποία διαθέτει, μάλιστα, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ. Αυτό συμβαίνει διότι η οροφή της σπηλιάς δημιουργεί μια μόνιμη σκίαση, προστατεύοντας τον επισκέπτη από τον ήλιο.

Η Σπηλιά της Φώκιας βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και μόλις 35 λεπτά από το Λουτράκι, ενώ βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού Κόλπου.

Είναι γνωστή για τη φυσική της αψίδα, στο εσωτερικό της οποίας (στη δεξιά πλευρά) θα δείτε τη σπηλιά, με τη μικρή ακρογιαλιά, στρωμένη με ψιλό χαλίκι, παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στο Γάλα.

Η φυσική αψίδα στη Σπηλιά της Φώκιας:

Φυσικά, τόσο το Γάλα, όσο και η Σπηλιά της Φώκιας είναι ανοργάνωτες, ενώ η δύσκολη πρόσβαση και στις δύο εξασφαλίζει πως -αν και πανέμορφες- συνήθως δεν είναι κατάμεστες από κόσμο.

Ωστόσο, καθώς αμφότερες οι παραλίες απαιτούν από τον επισκέπτη να διασχίσει ένα αρκετά δύσβατο μονοπάτι προκειμένου να απολαύσει τα νερά τους, και οι δύο παραλίες έχουν παραμείνει ανέγγιχτες από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, διατηρώντας αναλλοίωτη την παρθένα ομορφιά τους.

Δείτε το βίντεο με τη Σπηλιά της Φώκιας:

Πηγή: ieidiseis.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button