ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκλησία που γέρνει περισσότερο από τον Πύργο της Πίζας (Βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο δύο εξερευνητών από το εξωτερικό, οι οποίοι επισκέφθηκαν το χωριό Ροπωτό Τρικάλων και κατέγραψαν το εντυπωσιακό φαινόμενο της εκκλησίας της Παναγίας, η οποία στέκει έχοντας κλίση 17 μοίρες

Οι δύο εξερευνητές συνδέουν ευθέως το φαινόμενο με τον περίφημο Πύργο της Πίζας, αν και βεβαίως η κλίση του δευτέρου φτάνει μόλις και μετά βίας τις 3.97 μοίρες.

Το Ροπωτό Τρικάλων είναι χτισμένο στις πλαγιές της Καραβούλας σε υψόμετρο 750 μέτρων.

Για την ιστορία, θα πρέπει να καταγραφεί ότι στο Ροπωτό Τρικάλων άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα όταν, το 2011, δεν κατέστη εφικτό μεγάλες ποσότητες από όμβρια ύδατα να διοχετευτούν σε κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα ο οικισμός να υποστεί καθίζηση και να καταστεί μη κατοικήσιμος.

Το χωριό έχει σχεδόν ερημώσει, καθώς το 2012 οι περισσότεροι πολίτες το εγκατέλειψαν λόγω της καθίζησης του εδάφους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν παλιοί κάτοικοι της περιοχής, τα πρώτα δείγματα των κατολισθήσεων υπήρξαν από τη δεκαετία του 1960, όμως ποτέ δεν έγιναν τα κατάλληλα έργα.

Μάλιστα, δύο περιηγητές, ο Μπομπ Τίσεν και ο Φρέντερικ Σέμπελς, επισκέφθηκαν το χωριό και κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουν για να σταθούν όρθιοι – πόσο μάλλον για να περπατήσουν.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button