ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Amazon εξαγοράζει αυτοκινητοβιομηχανία

Amazon συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox Inc, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.

Αυτή η απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.

Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν το νέο πεδίο δράσης των μαρκών και γι’ αυτό επενδύουν μεγάλα ποσά για να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σχετικά προγράμματα, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν την δυνατότητα να αποσπάσουν υψηλά μερίδια από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, η αυτόνομη οδήγηση εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κινούνται τα αυτοκίνητα κάθε τύπου, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός προγραμματίζει τη διαδρομή και το αυτοκίνητο ξεκινά μετά τη σχετική εντολή που θα πάρει από τον χρήστη. Ο οδηγός πλέον έχει άλλο ρόλο που είναι επικουρικός, για να παρέμβει όταν το αυτοκίνητο αντιμετωπίσει μια έκτακτη περίπτωση που δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα της διαδρομής. Ο τελικός στόχος των επιστημόνων που εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι ο οδηγός να μην έχει κανένα ρόλο και να μπορεί κατά την διάρκεια της διαδρομής να ασχοληθεί με την ενημέρωση του από τα δίκτυα, να ακούσει μουσική, να εργαστεί είτε ακόμη και να κοιμηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η Zoox ιδρύθηκε το 2014 από τον Αυστραλό καλλιτέχνη-σχεδιαστή Tim Kentley-Klay, και τον Jesse Levinson, γιο του προέδρου της Apple Arthur D. Levinson, ο οποίος ανέπτυξε τεχνολογία αυτο-οδήγησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Zoox έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αυτόνομης οδήγησης του κοινού στην Καλιφόρνια. Έως τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, η Zoox είχε συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Zoox διόρισε έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Aicha Evans, ο οποίος προηγουμένως ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Στις 20 Μαρτίου 2019, η Tesla υπέβαλε αγωγή εναντίον της Zoox και πολλών υπαλλήλων της Tesla (που έφυγαν από την Tesla για να εργαστούν στη Zoox), ισχυριζόμενη ότι πήραν μαζί τους τις πληροφορίες και εμπορικά μυστικά της Tesla που σχετίζονται με διάφορους τομείς, όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Η Amazon έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στον τομέα των αυτοκινήτων, συμμετέχοντας με χρηματοδότηση ύψους 530 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του περασμένου έτους στην ενίσχυση εταιρείας αυτοκινούμενων αυτοκινήτων Aurora Innovation Inc.

Πηγή: sofokleousin.gr

Παραλία Αγ. Θεοδώρων 2741062800

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button