ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕΛΛΑΔΑΕπικαιρότηταΣύλλογοι

Γέφυρα Πίκα Κινέτα – Από Σεπτέμβριο τα έργα….. και βλέπουμε

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πολύπαθης Κινέτας είναι και η δυσκολία πρόσβασης στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, λόγω της ζημιάς που υπέστη το γεφύρι της Πίκας από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019.

Το πρόβλημα εξαπλώνεται και πέρα από τα όρια της Κινέτας, επειδή επηρεάζει και τις επιχειρήσεις των Αγίων Θεοδώρων λόγω της μειωμένης επισκεψιμότητας της πόλης μας.

Δυστυχώς τα έργα υλοποίησης για την αποκατάσταση όλων των ζημιών από τις πλημμύρες θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, όπως ενημέρωσε τους κατοίκους η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κινέττας Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο των γραφείων της Κοινότητας.

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Κοινότητας Κινέττας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ 1-7-2020

Πρωτοβουλία για την καταγραφή και τη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων από τους αρμόδιους φορείς, των πολλών και μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες της 29ης Σεπτεμβρίου 2018 και της 25ης Νοεμβρίου 2019, ανέλαβε η Κοινότητα Κινέττας.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο των γραφείων της Κοινότητας Κινέττας, συγκέντρωση ιδιοκτητών κύριων και δευτερευόντων κατοικιών, που επλήγησαν από τα δυο πλημμυρικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ενημέρωση από την πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κινέττας Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αφενός των έργων αποκατάστασης- τα οποία αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων και ασφαλτοστρώσεις δρόμων και αφετέρου των αναγκαίων για την περιοχή αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία και έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.
Αναφερόμενη στους χρόνους υλοποίησης τόσο των έργων αποκατάστασης, όσο και των αντιπλημμυρικών έργων εξέφρασε ταυτόχρονα τη λύπη της και την ανησυχία της, καθώς έκανε γνωστό ότι η έναρξη των εργασιών για τη διάνοιξη των ρεμάτων και την αποκατάσταση των δρόμων μετατέθηκε – σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από την Περιφέρεια Αττικής- σε χρόνο μετά την 01/09/2020.
Παράλληλα, σε ο,τι αφορά την ολοκλήρωση των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, αυτή προβλέπεται στην καλύτερη περίπτωση εντός 18 μηνών. «Η κατάσταση δεν διαμορφώνεται ως ευχάριστη για την Κινέττα, αλλά εγώ σήμερα είμαι εδώ για να σας πω την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κινέττας.
Επιπλέον, έγινε αναφορά στο θέμα των αποζημιώσεων, όπου εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τη μέχρι σήμερα διαχείριση από το Δήμο Μεγαρέων, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών δεύτερης κατοικίας, αλλά και το γεγονός ότι σε πολλούς δικαιούχους δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις λόγω πολλών αστοχιών της αρμόδιας υπηρεσίας που χειρίζεται το ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα- όπως επισημάνθηκε από τους κατοίκους- παρατηρείται και έλλειμμα ενημέρωσης.
Η συγκέντρωση έκλεισε με τη σύσταση επταμελούς επιτροπής πλημμυροπαθών, η οποία θα αναλάβει σε συνεργασία με την Κοινότητα Κινέττας, το δύσκολο έργο διεκδίκησης συγκεκριμένων δεσμεύσεων και λύσεων, απέναντι στα επιτακτικά προβλήματα που εδώ και πολλούς μήνες ταλανίζουν τους κατοίκους της Κινέττας που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η επιτροπή αποτελείται από τους: Μάρα Χατζηβασιλείου, Αντώνη Φακίτσα, Περικλή Μαραγκό, Σταυρούλα Μασχοπούλου, Θωμά Νταλίπη, Αντώνη Λιάκο και Μαρία Παρσάνου.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button