ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνεται και ο οικισμός Ρυτό – Τα παιδιά από την κατασκήνωση Σοφικού μεταφέρονται στο Αριστοτέλειο”

Η φωτιά στις Κεχριές καίει ανεξέλγκτα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει απομακρύνει τουλάχιστον 4.000 άτομα από τα σπίτια τους, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Ρυτού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι «η κατάσταση με τη φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη». Για να προσθέσει: «Έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν το δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Για προληπτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό αποφάσισαν να την εκκενώσουν.

Τα παιδιά της κατασκήνωσης θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Μάλιστα, η κατασκήνωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο. Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button