ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μάνδρα: Μάχη με τις φλόγες από 22 Canadair και ελικόπτερα πριν πέσει η νύχτα

Σε σχηματισμό τα αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πάνω από τις εστίες της φωτιάς – Πρωτοφανής επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος – Φάλαγγα πυροσβεστικών σπεύδει στα μέτωπα- Εκκενώθηκε η Οινόη και ακόμη έξι κοινότητες 

Το ένα μετά το άλλο τα Canadair και τα ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε μια προσπάθεια να τιθασεύσουν τη φωτιά στη Μάνδρα πριν επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και πριν νυχτώσει, οπότε δεν θα μπορούν πλέον να πετάξουν.

«Στείλαμε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει» ανέφερε νωρίτερα ανώτερο στέλεχος της Πυροσβεστικής, θέλοντας να υπογραμμίσει την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται να ελεγχθεί η φωτιά στην Αττική πριν πέσει η νύχτα και να σωθούν περιουσίες.
Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη ίσως φορά στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, 11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα.

Στο βίντεο του protothema.gr φαίνονταν τα Canadair να πραγματοποιούν ρίψεις το ένα πίσω από το άλλο.

Πρέπει να τονίσουμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί χειρουργικές κινήσεις ο συντοντισμός όλων αυτών των αεροπλάνων και ελικοπτέρων πάνω από μια περιοχή, σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής ορατότητας, που όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπάρχουν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς και ακραίες συνθήκες.

Καναντέρ κατέβρεξε πυροσβέστες, εθελοντές και δημοσιογράφους

Στη θέση Καραούλι, Καναντέρ κατέβρεξε πυροσβέστες, εθελοντές και δημοσιογράφους, με την κάμερα του in να καταγράφει τη στιγμή.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button