ΑΤΤΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής – Η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

Τι έφερε τα πτηνά που ζουν σε βιότοπους στην πόλη; – Το δακτυλίδι ανίχνευσης κι εντοπισμού θα δώσει την απάντηση

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε… Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν στις παραλίες της Αττικής και η οργάνωση για την περίθαλψη της άγριας ζωής, ΑΝΙΜΑ, ψάχνει να βρει τον λόγο.

Όπως ενημερώνει η οργάνωση μέσω ανάρτησης στο Facebook, τουλάχιστον ένα φλαμίνγκο έχει εντοπιστεί στην πλαζ Βουλιαγμένης και άλλο ένα στην παραλία της Αρτέμιδας.

Παράξενο όμως είναι το πώς βρέθηκαν στις παραλίες, αφού τα φλαμίνγκο δεν ζουν μόνα σε θάλασσες, αλλά σε κοπάδια σε υφάλμυρα νερά, λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών.

Μετά τα τηλεφωνήματα πολιτών που έλαβε η ΑΝΙΜΑ για τα πτηνά, αναζητά να βρει από πού ήρθαν, δεδομένου ότι το ένα (φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης) φέρει δακτυλίδι ανίχνευσης κι εντοπισμού.

Κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμέμενο πουλί έφτασε στην παραλία της Αττικής λόγω τυχόν ισχυρών ανέμων που το παρέσυραν ή πρόκειται για μετανάστευση λόγω αλλαγών των κλιματικών συνθηκών.

Η οργάνωση για την περίθαλψη της άγριας ζωής ΑΜΙΝΑ πάντως παρακολουθεί και τις δύο περιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΙΜΑ

«Φλαμίνγκο στις παραλίες;

Εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα αναφορικά με την παρουσία ενός φλαμίνγκο στην πλαζ της Βουλιαγμένης, και από χτες για ένα άλλο στην Αρτέμιδα.

Τα πουλιά είναι ενήλικα και υγιή. Τα φλαμίνγκο συνήθως ζουν πολλά μαζί σε υφάλμυρα νερά , σε λιμνοθάλασσες και Δέλτα ποταμών. Τα συγκεκριμένα δεν ξέρουμε πώς βρέθηκαν σ΄ αυτή την πλευρά της Αττικής, φλαμίνγκο σε κατάλληλο βιότοπο μπορεί κανείς να συναντήσει στο Βουρκάρι Μεγάρων. Ισως παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

Το φλαμίνγκο της Βουλιαγμένης φέρει δακτυλίδι, και η ΑΝΙΜΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης ως προς την προέλευσή του, θα έχουμε πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Τα πουλιά αυτά πετούν, δεν είναι εύκολο να πιαστούν, για να μεταφερθούν σε καταλληλότερο μέρος.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες, παρακολουθούμε και τις δύο περιπτώσεις, αν χρειαστεί θα παρέμβουμε».

πηγή: in.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button