ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Επισκευάζει δωρεάν αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες

Το μεγαλείο του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Πρόκειται για τον Βασίλη Παπανικήτα, ιδιοκτήτη καφέ στην περιοχή της Κηφισιάς, ο οποίος ξεκίνησε πριν από 30 μέρες να επιδιορθώνει κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας.

Πηγαίνοντας με δικά του έξοδα στην Εύβοια παρέα με λίγους εκλεκτούς φίλους του, ένας εκ των οποίων είναι και μηχανικός αυτοκινήτων, άρχισαν να φτιάχνουν τα αυτοκίνητα, που κάποιοι ήθελαν να αγοράσουν για 200 ευρώ, ως κατεστραμμένα και άχρηστα. Τελικά μέχρι σήμερα κατάφεραν να φτιάξουν και να τα παραδώσουν σχεδόν καινούργια στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έμειναν άφωνοι.

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπανικήτας

Ο Βασίλης σε πολύ μικρή ηλικία γράφτηκε στους προσκόπους. Για πολλά χρόνια συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπως λέει. Τελείωσε το τεχνικό λύκειο και σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων. Παράλληλα δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του σε μάντρα οικοδομικών υλικών. Η μεγάλη αγάπη όμως που είχε για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τον οδήγησαν σε ομαδικούς αγώνες ταχύτητας όπου και έχει βραβευτεί. Βασικό χαρακτηριστικό του Βασίλη Παπανικήτα είναι η ανθρωπιά και ότι νοιάζεται για τον συνάνθρωπο του.

Ο Βασίλης Παπανικήτας περιέγραψε πώς “γεννήθηκε” η ιδέα.

“Ενώ είχα ξεκινήσει για διακοπές με την οικογένεια μου, η ζωή είχε άλλα σενάρια γεμάτα ανατροπές για εμένα. Διάβασα στο διαδίκτυο για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια και τα χιλιάδες αυτοκίνητα ήταν βυθισμένα στη λάσπη. Οι αντιπροσωπείες τους έλεγαν ότι είναι για πέταμα. Διέκοψα τη δεύτερη κιόλας ημέρα τις διακοπές μου και μαζί με κάποιους εθελοντές φίλους μου, δημιούργησα μια ομάδα που ο κάθε ένας από αυτούς δούλεψε εθελοντικά για να συμβάλει με αγάπη, φιλότιμο, πείσμα και υπεράνθρωπη προσπάθεια ώστε να σώσουμε στην κυριολεξία τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα και να επιστρέψουν χαμόγελα σε πρόσωπα που είχαν χάσει κάθε ελπίδα”.

Ο Βασίλης και η ομάδα του μέχρι στιγμής έχουν φτιάξει εννέα αυτοκίνητα πλημμυροπαθών, τα οποία ήταν βουτηγμένα μέσα στη λάσπη και σχεδόν κατεστραμμένα. “Τώρα έχουμε βάλει μπροστά αλλά δύο, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα να το κάνω γιατί το κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο για εμένα”, καταλήγει, τονίζοντας ότι τα αυτοκίνητα με ζημιές στην Εύβοια είναι περίπου 500.

Δείτε ένα από τα αυτοκίνητα πριν και μετά:

Πηγή: enikos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button