ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εξερράγη ο πύραυλος Starship του Έλον Μασκ τέσσερα λεπτά μετά την εκτόξευση!

Ο πύραυλος «Starship» του Elon Musk ανατινάζεται λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση (βίντεο)

Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ εκτοξεύτηκε από το Τέξας, αλλά ανατινάχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε μια δοκιμαστική πτήση που οι κατασκευαστές του, η SpaceX, ελπίζουν ότι θα αποτελέσει το πρώτο βήμα σε ένα ανθρώπινο ταξίδι στον Άρη.

Μετά την ακύρωση της εκτόξευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω προβλήματος συμπίεσης, το πυραυλικό σύστημα Starship μήκους 120 μέτρων απογειώθηκε στις 8:33 π.μ. τοπική ώρα (14:33 μ.μ. στο Ηνωμένο Βασίλειο) την Πέμπτη.

Συγκέντρωσε ταχύτητα αλλά στη συνέχεια άρχισε να περιστρέφεται σε ύψος πριν εκραγεί περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το έδαφος.

Φαίνεται ότι τα δύο τμήματα του πυραυλικού συστήματος – ο προωθητικός πύραυλος και το σκάφος πλεύσης – δεν μπόρεσαν να διαχωριστούν σωστά μετά την απογείωση, προκαλώντας ενδεχομένως την αποτυχία του διαστημικού σκάφους.

Η SpaceX είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν χαμηλές και ότι στόχος της δοκιμαστικής πτήσης ήταν η συλλογή δεδομένων, ανεξάρτητα από το αν επιτεύχθηκε η πλήρης αποστολή.

Οι εργαζόμενοι στη SpaceX πανηγύριζαν ακόμη και μετά την έκρηξη του πυραύλου.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button