ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εξαιρετικής Ποιότητας τα νερά κολύμβησης σε 8 παραλίες του Δήμου Κορινθίων

Η Οδηγία 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης», εναρμονίστηκε στην Ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356/Β/26-2-2009).

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ανωτέρω οδηγίας η Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους σε καθορισμένες ακτές κολύμβησης και σε σημεία δειγματοληψίας ανάλογα κωδικοποιημένα, με σκοπό τη προστασία των υδάτων και της δημόσιας υγείας.

Από το 2016 οι ακτές παρακολουθούνται από τις Διευθύνσεις Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΔΕ&Ι, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις διενεργούνται από τη Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων http://www.bathingwaterprofiles.gr είτε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι ακτές του Δήμου Κορινθίων που κατά καιρούς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας Υδάτων κολύμβησης είναι οι εξής:

⦁ Παραλία καλάμια,
• Κανταρέ,
• Λέχαιο Περιγιάλι,
• Περιγιάλι
• Λουτρά Ελένης- 1
• Λουτρά Ελένης -2
• μικρό Αμόνι
• Κεχριές

Η ποιότητα των υδάτων όλων των ανωτέρω ακτών από τον χρόνο ένταξης έως και το 2019 εμπίπτει στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Τα αποτελέσματα των υδάτων κολύμβησης των ανωτέρω ακτών για τον μήνα Μάιο 2020 (αρχή της κολυμβητικής περιόδου ) εμπίπτουν στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,

Ο Δήμος Κορινθίων προτίθεται να εντάξει στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης της ποιότητας Υδάτων το 2020 τις κάτωθι ακτές: Ποσειδωνία, Αλμυρή, Κόρφο και Λιχνάρι.

Επίσης ο Δήμος θα προβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί σε αυτοέλεγχο των υδάτων κολύμβησης, συνεργαζόμενος με διαπιστευμένα εργαστήρια στον τομέα αυτό.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button