ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕπικαιρότητα

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε Λουτράκι – Αγίους Θεοδώρους – Ίσθμια

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, βάσει των αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από τις ακτές μας, τα νερά κολύμβησης χαρακτηρίζονται ως “εξαιρετικής ποιότητας”.

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”: Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης

Ξεκίνησε και για την φετινή θερινή περίοδο ο έλεγχος της ποιότητας των νερών κολύμβησης σε ακτές του Δήμου μας, στο πλαίσιο του έργου “Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2017-2022 για τους μήνες Μάιο – Οκτώβριο 2020”. Βάσει των αποτελεσμάτων δειγματοληψιών από τις ακτές του Δήμου μας, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 27 και 28 Μαΐου 2020, τα νερά κολύμβησης χαρακτηρίζονται ως “εξαιρετικής ποιότητας”.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από την Δ/νση Υδάτων Πελοποννήσου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες στα νερά κολύμβησης των παρακάτω ακτών κολύμβησης:

  1. Ακτή “Λουτράκι”
  2. Ακτή Θέση “Νεράιδα”
  3. Ακτή Θέση “Πευκάκια” -Άγ. Θεόδωροι
  4. Ακτή Θέση “Κρυφή Ακτή Ισθμίας”
  5. Ακτή Θέση “Μπούτσι” -Λουτράκι
  6. Ακτή Θέση “Λίμνη Ηραίου δυτικά”
  7. Ακτή Θέση “Λίμνη Ηραίου Ανατολικά”
  8. Ακτή Θέση “Σουσάκι” -Άγ. Θεόδωροι
  9. Ακτή Θέση “Αγ. Σωτήρα” -Σχοίνος

Επίσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2020, ο Δήμος μας θα διενεργήσει εντός της τρέχουσας θερινής περιόδου επιπλέον δειγματοληψίες/ μικροβιολογικές αναλύσεις των νερών κολύμβησης στην Ακτή Λουτρακίου (Τμήμα 2 ), έναντι Εστιατορίου “Ιxθυόεσσα”. Η πρώτη εξ΄ αυτών διενεργήθηκε στις 28 Μαΐου από Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναλύσεων.

Τα εν λόγω αποτελέσματα δημοσιεύονται προς ενημέρωση του κοινού στην Θέση http://4862.syzefxis.gov.gr/index.php/component/jdownloads/category/8-pe?Itemid=117

Καλό καλοκαίρι!

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button