ΔΙΕΘΝΗ

Έβρεξε αράχνες στη Βραζιλία – «Ήταν όργιο ζευγαρώματος» λένε ειδικοί (video)

Βροχή από αράχνες αντίκρισαν περαστικοί στο Sao Thome das Letras της Βραζιλίας και δεν πίστευαν στα μάτια τους

Για κάποιους είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Βροχή από αράχνες αντίκρισαν περαστικοί στο Sao Thome das Letras της Βραζιλίας και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μάλιστα, το κατέγραψαν σε βίντεο.

«Ήταν όργιο ζευγαρώματος» 

Ο βιολόγος Kayron Passos εξήγησε πως τα αμέτρητα αραχνοειδή που αιωρούνταν στον αέρα πρόκειται για ένα «όργιο ζευγαρώματος»

Τα θηλυκά έχουν κάτι που ονομάζεται σπερματοθήκη, όπου αποθηκεύουν το σπέρμα διαφορετικών αρσενικών για να γονιμοποιήσουν τα αυγά τους. «Με αυτόν τον τρόπο, το θηλυκό εξασφαλίζει ότι θα έχει πολλούς διαφορετικούς απογόνους και αυξάνει τη γενετική ποικιλομορφία», εξήγησε ο επιστήμονας.

Η αραχνολόγος Ana Lucia Tourinho, η οποία έχει διδακτορικό στις βιολογικές επιστήμες και εργάζεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας του Αμαζονίου, εξέφρασε επίσης δημοσίως τη γνώμη της.

«Οι αράχνες γενικά δεν μένουν μαζί, αλλά ορισμένα είδη παρουσιάζουν αυτή την κοινωνική συμπεριφορά του σχηματισμού αποικιών», υποστήριξε. «Η στρατηγική της παραμονής σε μια ομάδα αυξάνει την παροχή τροφής για τους απογόνους και τα νεαρά άτομα».

Κάπως έτσι, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αράχνες είχαν επιδοθεί σε ένα όργιο ζευγαρώματος – εκτελώντας το τελετουργικό κολλημένες μεταξύ τους σε έναν πολύ μεγάλο ιστό.

@thesun

This is the horror moment spiders appear to rain from the sky in Brazil. #spiders #spidersoftiktok #terrifying #scary #spooky

♬ original sound – The Sun

πηγή: ethnos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button