ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗ

EURO 2024: Για πρώτη φορά στην Ιστορία έμφυλα ουδέτερες τουαλέτες στα γήπεδα

Η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην οποία τα γήπεδα θα έχουν έμφυλα ουδέτερες τουαλέτες γίνεται το Euro 2024 και με αυτόν τον τρόπο περνά στην Ιστορία

Η διοργάνωση που βρίσκεται που θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί σε δέκα πόλεις της Γερμανίας και θα την παρακολουθήσουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου από ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ δεκάδες χιλιάδες θα βρεθούν στα γερμανικά γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από την ίδια την UEFA, οι τουαλέτες των γηπέδων θα χωρίζονται πλέον σε αντρικές, γυναικείες αλλά και ουδέτερες ώστε να εξυπηρετούνται άτομα της LGBTQ+ κοινότητας που δεν ανήκουν σε μία από τις άλλες δύο κατηγορίες.

Τι ανακοίνωσε η UEFA

«Θέλουμε να αποτρέψουμε και να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα όλων. Το Euro 2024 γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ένταξη, διασφαλίζοντας ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι κοινότητες και οι μειονότητες μπορούν να είναι μέρος του.

Μέσα στα γήπεδα θα υπάρχουν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, ως μέρος του γεγονότος ότι το Euro 2024 περιλαμβάνει ταυτότητες και εκφράσεις φύλου σε ένα φάσμα που δεν περιορίζεται στη δυαδική έννοια», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA.

πηγή: ethnos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button