ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Έργο Άρδευσης Τρικόρφου | Δημήτρης Πτωχός: «Σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ», στο πλαίσιο της ορθολογικής εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων και της ενιαίας λειτουργικότητας εγγειοβελτιωτικών έργων, προβαίνουν στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥΣ».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενεργοποιήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας σε περιοχές της Πελοποννήσου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των υπογραφών, στην ΠΕ Μεσσηνίας, την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Το έργο αυτό θα επιτρέψει την άρδευση 1000 στρεμμάτων και 15.000 δέντρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των καλλιεργειών, ειδικά της Ελιάς Καλαμών, καθώς και της πυροπροστασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την ολοκλήρωση αυτού του σύνθετου έργου».

Σκοπός του Έργου

Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Τρικόρφου, μέσω της ολοκλήρωσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

Κατασκευή λιμνοδεξαμενής βορειοδυτικά της Μεσσήνης.

Δημιουργία αντλιοστασίου και καταθλιπτικού αγωγού για τη μεταφορά νερού.

Εγκατάσταση δεξαμενής δικτύου άρδευσης.

Κατασκευή κύριων αγωγών άρδευσης.

Μελέτες και Παρεμβάσεις:

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν για την ενοποίηση των παραπάνω έργων περιλαμβάνουν υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, στατικές μελέτες για τα νέα έργα, καθώς και την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του υφιστάμενου έργου.

Στρατηγικοί Στόχοι:

Ο άμεσος στρατηγικός στόχος είναι η εξασφάλιση της μελετητικής και αδειοδοτικής ωριμότητας του έργου, ενώ οι μακροπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν:

Βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού.

Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button