ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα από το Πεντάγωνο για υβριστικό σύνθημα κατά της Τουρκίας στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Σε ΕΔΕ αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για το συμβάν που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας

Οπως αποτυπώνεται σε βίντεο, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) την ώρα της παρέλασης φώναξαν συνθήματα για την Τουρκία αλλά και το σύνθημα «η Κύπρος είναι ελληνική».

Το συμβάν -και ειδικότερα οι αναφορές στην Τουρκία- προκάλεσε την ενόχληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία πρόκειται να αντιδράσει άμεσα, ενδεχομένως ακόμη και αύριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις «αυτοί που πρέπει» και εν συνεχεία θα γίνει καταλογισμός ευθυνών, με τα βλέμματα να στρέφονται στη διοίκηση της ΣΜΥΝ και το μήνυμα να είναι το ότι «δεν δείχνεις την ισχύ με συνθήματα». 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν προκάλεσε παράλληλα και την έντονη -σε διπλωματικό επίπεδο- αντίδραση της τουρκικής πλευράς, η οποία έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις. 

kathimerini.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button