ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ για τον θάνατο 5χρονου στην Κοζάνη – Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους ιδιοκτήτες των σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που ανήμερα του Πάσχα το 2016, τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο αγοράκι – Το σκεπτικό της απόφασης

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους ιδιοκτήτες των σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που το ανήμερα του Πάσχα του 2016, τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο αγοράκι. Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια έκαστος ενώ οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 20 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, τους απαγορεύτηκε να μην αποκτήσουν σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και καλούνται να καταβάλουν 10.000 ευρώ ο καθένας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου είχε πει απευθυνόμενη στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ:

«Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά. Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και οι δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του χειρούργου του Μαμάτσειου, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας, άρα ευθύνεστε εσείς!».

https://www.facebook.com/maxprint.gr
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button